1. Nieuws

  Duitse commerciëlen protesteren tegen plannen publieke zenders

  De uitbreidingsplannen van de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF stuiten op groot verzet bij de RTL groep , de ProSiebenSat.1 groep en de geschreven media.
  Jan-Hein Visser
  6 september 2007
  comments 0
  Duitse commerciëlen protesteren tegen plannen publieke zenders
  De uitbreidingsplannen van de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF voor meerdere themazenders en actualiteitenkanalen stuiten op groot verzet bij de Duitse ‘Privatsender’. De RTL groep en de ProSiebenSat.1 groep dreigen zelfs om desnoods helemaal te stoppen met n-tv en N24. Ook de Duitse geschreven media hebben al geprotesteerd, omdat de ARD en ZDF ook het online nieuwsaanbod willen vergroten.
   
  Intussen hebben de minister-presidenten van een aantal Duitse deelstaten om opheldering gevraagd over de plannen van ARD en ZDF, waarvoor het kijk- en luistergeld ook zou moeten worden verhoogd.

  RTL-directeur Anke Schäferkordt en hoofd van ProSiebenSat.1 Guillaume de Posch hebben meerdere minister-presidenten een brief gestuurd waarin zij zich zorgelijk uitlaten over de in hun ogen oneerlijke concurrentie. Het gaat hen vooral om het verder uitbouwen van Eins Extra en ZDF Info met meer nieuws en actualiteiten. Schäferkordt en De Posch vrezen dat de publieke nieuwszenders het bestaan van hun eigen nieuwszenders in gevaar brengen, en daarmee de arbeidsplaatsen bij de zenders.
   
  Ze voegen er aan toe dat publieke nieuwszenders naar hun mening tegen de wettelijke taken ingaan en dat de plannen daarom grondig onderzocht moeten worden.
  Duitse publieke omroepARDZDFRTLProSiebenSat.1

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  om 20:30 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl