1. Nieuws

  Duitse commerciëlen protesteren tegen plannen publieke zenders

  De uitbreidingsplannen van de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF stuiten op groot verzet bij de RTL groep , de ProSiebenSat.1 groep en de geschreven media.
  Jan-Hein Visser
  6 september 2007
  comments 0
  Duitse commerciëlen protesteren tegen plannen publieke zenders
  De uitbreidingsplannen van de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF voor meerdere themazenders en actualiteitenkanalen stuiten op groot verzet bij de Duitse ‘Privatsender’. De RTL groep en de ProSiebenSat.1 groep dreigen zelfs om desnoods helemaal te stoppen met n-tv en N24. Ook de Duitse geschreven media hebben al geprotesteerd, omdat de ARD en ZDF ook het online nieuwsaanbod willen vergroten.
   
  Intussen hebben de minister-presidenten van een aantal Duitse deelstaten om opheldering gevraagd over de plannen van ARD en ZDF, waarvoor het kijk- en luistergeld ook zou moeten worden verhoogd.

  RTL-directeur Anke Schäferkordt en hoofd van ProSiebenSat.1 Guillaume de Posch hebben meerdere minister-presidenten een brief gestuurd waarin zij zich zorgelijk uitlaten over de in hun ogen oneerlijke concurrentie. Het gaat hen vooral om het verder uitbouwen van Eins Extra en ZDF Info met meer nieuws en actualiteiten. Schäferkordt en De Posch vrezen dat de publieke nieuwszenders het bestaan van hun eigen nieuwszenders in gevaar brengen, en daarmee de arbeidsplaatsen bij de zenders.
   
  Ze voegen er aan toe dat publieke nieuwszenders naar hun mening tegen de wettelijke taken ingaan en dat de plannen daarom grondig onderzocht moeten worden.
  Duitse publieke omroepARDZDFRTLProSiebenSat.1

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Zappen.blog.nl