Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Duitse tv zendt eindelijk weer origineel geluid uit (Update)

    De Duitse publieke omroep zendt voor het eerst sinds lange tijd weer origineel, Engelstalig geluid, uit. Het gaat om ZDF. Ook via satelliet is dit te horen en intussen ook via Ziggo.
    Jan-Hein Visser
    7 september 2016
    comments 3
    Duitse tv zendt eindelijk weer origineel geluid uit (Update)
    De Duitse publieke omroep zendt voor het eerst sinds lange tijd weer origineel, Engelstalig geluid, uit. Het gaat om ZDF. Ook via satelliet is dit te horen en intussen ook via Ziggo.

    In het verleden zonden de Duitse publieke omroepen wel vaker tweetalig uit, maar sinds de komst van de ongecodeerde satellietverspreiding was daar amper meer sprake van. Vrijwel alle programmering vanuit Engelstalige landen wordt standaard alleen Duits nagesynchroniseerd uitgezonden. Dit lag volgens de omroepen aan de beperking op de auteursrechten. Het ZDF brengt hier nu verandering in. De miniserie The Night Manager, ook de komende twee maandagavonden te zien, is namelijk met origineel Engels geluid te volgen.

    Update: Ziggo voegt extra geluidsspoor toe

    Het extra audiospoor is op de satelliet bij het ZDF te vinden bij zowel de HD- als SD-versie. Ziggo heeft op 7 september ook het extra geluidsspoor toegevoegd aan de SD-versie van ZDF evenals ZDF HD.
    ZiggoSatellietZDFgeluid

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview