Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    EBU neemt voorgoed afscheid van SD-norm

    De EBU, European Broadcasting Union, neemt na afloop van de Paralympics voorgoed afscheid van de Standard Definition uitzendnorm. De infrastructuur is al volledig op HD aangepast.
    Jan-Hein Visser
    31 juli 2012
    comments 0
    EBU neemt voorgoed afscheid van SD-norm
    De EBU, European Broadcasting Union, neemt na afloop van de Paralympics voorgoed afscheid van de Standard Definition uitzendnorm. De infrastructuur is al volledig op HD aangepast.

    De EBU heeft lange termijn-investeringen gedaan in de infrastructuur die wordt gebruikt voor Eurovisie doeleinden, zijnde een netwerk van satelliet en glasvezel. De meer dan zeventig leden kunnen nu twaalf HD-signalen simultaan oppikken. De EBU heeft al haar leden maximaal acht MPEG4 decoders elk ter beschikking gesteld om zo de kwaliteit van uitzendingen van publieke zenders (en public service channels zoals ook Channel 4) te kunnen verhogen.

    Paralympics in HD op Channel 4

    Dit betekent dat na de Paralympics in september voorgoed afscheid wordt genomen van de SD-norm, wat niet wil zeggen dat er niet meer in SD kan worden uitgezonden door de leden. De Olympische Spelen zijn het eerste evenement waarbij de EBU zich al volledig heeft gefocussed op HD. De EBU voorziet omroepen hierin vanuit het International Broadcasting Centre in Londen, waar tot dertien uur per dag de twaalf simultane HD-feeds en drie unilaterale feeds beschikbaar zijn gedurende de Olympische Spelen en de Paralympics. Ook Channel 4 zal deze streams gaan gebruiken wanneer het de Paralympics op meerdere kanalen free to air via satelliet ook in HD gaat brengen.
    Channel 4HDSDParalympicsOlympische Spelen

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview