Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Eén HD deze zomer via TV Vlaanderen op satelliet

    Geheel onverwacht heeft TV Vlaanderen bekend gemaakt dat het de tijdelijke HD-zender van de Vlaamse publieke omroep VRT via de satelliet gaat uitzenden.
    Jarco Kriek
    26 juni 2008
    comments 0
    Eén HD deze zomer via TV Vlaanderen op satelliet
    Geheel onverwacht heeft de Vlaamse televisieaanbieder TV Vlaanderen bekend gemaakt dat het deze zomer de tijdelijke HD-zender van de Vlaamse publieke omroep VRT via de satelliet gaat uitzenden. Alle abonnees van TV Vlaanderen kunnen gratis kijken naar Eén HD. Daarvoor is natuurlijk wel een HD-satellietontvanger noodzakelijk.

    De aankondiging van de komst van Eén HD komt op dezelfde dag dat diverse bronnen in België melden dat de VRT in het geheim bezig is aan de voorbereidingen voor de definitieve lancering van de Vlaamse HD-zender. Deze zou eind september van start moeten gaan. Of Eén HD dan ook via TV Vlaanderen uitgezonden gaat worden is nog niet bekend. De huidige aankondiging gaat over de tijdelijke uitzendingen van Eén HD gedurende de Tour de France en de Olympische Spelen.

    TV Vlaanderen algemeen directeur Kurt Pauwels is overigens in zijn nopjes met de tijdelijke doorgifte van Eén HD. “De opname van Eén HD in ons aanbod toont welke stappen we bij TV Vlaanderen ondernemen om onze abonnees waar voor hun geld te bieden. We willen hen altijd meer zenders bezorgen, maar ook altijd meer kwaliteit, en dat doen we zeker en vast met de sportverslaggeving van de VRT in HD.”

    Vlaamse satellietkijkers hebben tijdens de genoemde sportevenementen twee HD-zenders tot hun beschikking. Naast Eén HD zijn deze evenementen ook te zien via de zender Nederland1 HD van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), die inmiddels al bijna een maand ook beschikbaar is voor abonnees van TV Vlaanderen. Of Eén HD ook beschikbaar komt voor Nederlandse CanalDigitaal-abonnees is nog onduidelijk. Kees Färber, algemeen directeur van CanalDigitaal, laat weten dat men nog in onderhandeling is met de VRT over mogelijke doorgifte.

    Eén HD zal worden uitgezonden op een andere transponder dan die door CanalDigitaal en TV Vlaanderen wordt gebruikt voor het gezamenlijk HDTV zenderpakket. De tijdelijke HD zender van de VRT zal te zien zijn op transponder 17 van de Astra3-satelliet op 12092 MHz horizontaal. Hierdoor zal de huidige HD transponder niet extra belast worden door de komst van Eén HD.
    Eén HDHDTVTV Vlaanderen

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview