Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Een maand Lingo uit de oude doos

    In 2006 wilde de toenmalige netcoördinator van Nederland 1 Lingo nog schrappen maar door veel protesten bleeft het spelletje op de buis. Komende maand herhaalt de TROS vanwege 60 jaar televisie oude afleveringen.
    Jan-Hein Visser
    3 oktober 2011
    comments 0
    Een maand Lingo uit de oude doos
    In 2006 wilde de toenmalige netcoördinator van Nederland 1 Lingo nog schrappen maar door veel protesten bleef het spelletje op de buis. Komende maand herhaalt de TROS vanwege 60 jaar televisie oude uitzendingen van de spelshow.

    Nederlands bekendste woord- en taalprogramma Lingo viert dit dan ook met Lingo Classics. Van maandag 3 oktober t/m vrijdag 28 oktober zendt de Tros afleveringen 'uit de oude doos' uit op Nederland 1 vanaf 19.00 uur.  Op maandag 3 oktober is de allereerste uitzending van Lingo te zien met presentator van het eerste uur: Robert ten Brink. Met vijfletter Lingo, de 'alles of niets finale' en de gouden bal.

    Ook de rest van de week (dinsdag 4 t/m vrijdag 7 oktober) kan de kijker thuis oude afleveringen, uit de periode 1989 tot en met 1992, bekijken met een nog heel jonge Robert ten Brink. Er zullen verder nog afleveringen volgen met de latere presentatoren François Boulanger en Nance. Sinds 2005 wordt de show door Lucille Werner gepresenteerd.

    Lingo is er ook met varianten in andere landen zoals Frankrijk en Spanje. Onder de noemer Motus is het spelletje voor zeer deskundigen van de Franse taal te volgen op France 2 rond het middaguur. Er is ook een versie van Lingo in het Spaans die onder meer op Tele Madrid wordt uitgezonden.

    LingoNederland 1Tros

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview