Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Eerste Europese test DVB-SH

    Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona is een uitgebreide test gehouden met de nieuwe standaard DVB-SH.
    Jan-Hein Visser
    19 februari 2008
    comments 0
    Eerste Europese test DVB-SH
    Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona is een uitgebreide test gehouden met de nieuwe standaard DVB-SH.

    De eerste tests in Europa met DVB-SH zijn uitgevoerd in Barcelona tijdens het Mobile World Congress. DVB-SH staat voor Digital Video Broadcasting Satellite to Handhelds. De proef is een samenwerking van grote spelers op dit gebied zoals Sagem Mobiles, SES-Astra maar ook Eutelsat en verder Alcatel-Lucent.
     
    Bij DVB-SH wordt het signaal van de satelliet met zogenaamde ‘terrrestrial repeaters’ beschikbaar gemaakt. Vervolgens kunnen de signalen worden ontvangen met bijvoorbeeld een mobiele telefoon. In Europa zal DVB-SH worden uitgerold via de S-band op 2,2 GHz. Eutelsat en SES-Astra hebben daarvoor een joint-venture gesloten.

    DVB-SH is een afgeleide van DVB-H, dat in een aantal Europese landen (al dan niet als test) al beschikbaar is voor het bekijken van televisiebeelden via de mobiele telefoon. DVB-SH biedt echter diverse voordelen, zoals een beter bereik voor grote gebieden en een groter frequentiespectrum zodat er dus meer kan worden doorgegeven. Het 'normale' DVB-H wordt via de ether uitgezonden in de UHF-band, waar de frequentieruimte schaars is door het gebruik voor gewone tv-zenders zoals het in Nederland bekende Digitenne.
     
    Vooralsnog is er in ons land geen aanbieder van DVB-SH.
    DVB-SHMobile World Congress

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview