Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Eerste Nederlandse 3D-dagen in november

    De eerste 3D-dagen zijn een feit. Op 22 en 23 november worden ze gehouden. Doel is stimulering van de uitbreiding van het 3D-aanbod voor de consument.
    Jarco Kriek
    9 september 2010
    comments 0
    Eerste Nederlandse 3D-dagen in november

    Na de succesvolle HD-dagen komt er een innovatieve vervolg in de vorm van de 3D-dagen. iMMovator, dat ook de HD-dagen organiseerde, neemt samen met het platform 3DNL ook dit keer de organisatie voor haar rekening. De eerste 3D-dagen worden op 22 en 23 november in Ede en Hilversum gehouden.

    Het is de bedoeling dat op de 3D-dagen de film-, games- en televisie-branche bijeen komt om het licht te laten schijnen over de laatste ontwikkelingen op 3D-gebied. De 3D-dagen biedt een plenair congresprogramma waarin bezoekers bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen, maar is daarnaast ook praktisch met een aantal interactieve workshops. Het event richt zich op de film, games en televisie branche; producenten, broadcasting bedrijven, facilitaire bedrijven, distributeurs, consumentenelektronica en overheidsinstellingen. Er is een internationale keynote speaker en er wordt divers 3D-materiaal getoond tijdens het programma.

    Op 22 november ontmoet de nationale en internationale industrie elkaar in Cinemec in Ede voor een inspirerend congresprogramma met bijdragen van onder meer Sang Fu Maltha (producent van de eerste Nederlandse speelfilm in 3D: Amphibious), Wilco Wolfers (managing director A-Film en voorzitter van Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs), Tom Morrod (Screen Digest), Ivo Broekhuizen (A Million Dreams) en (onder voorbehoud) de Franse stereograaf Alain Derobe (president of UP-3D association). In het programma is er aandacht voor verschillende onderwerpen: het productieproces, de feiten en cijfers, de do’s and don’ts, het (inter)nationale perspectief van de branche, 3D en films, de rol van televisie en sport.

    Op 23 november worden er op het Media Park in Hilversum diverse praktische workshops georganiseerd. Er is die dag ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het onlangs door 3DNL en DutchView gelanceerde 3D LiveLab. Dit in Nederland unieke live laboratorium is een expertisecentrum voor de productie, registratie en distributie van 3D-TV.


    3D-dagen3DNLiMMovatorHD-dagen3D3D-TVHDTV

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview