Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Eigen tv-zender voor James Bond

    De Britse undercoveragent James Bond krijgt een eigen HD-kanaal. Hierop zijn alleen spionagefilms van James Bond achter elkaar en zonder reclame te bekijken.
    Jarco Kriek
    8 augustus 2012
    comments 0
    Eigen tv-zender voor James Bond

    De Britse undercoveragent James Bond krijgt een eigen HD-kanaal. Hierop zijn alleen spionagefilms van James Bond achter elkaar en zonder reclame te bekijken. Het tv-kanaal is voorlopig niet in Nederland te zien.

    Het tv-kanaal krijgt de naam Sky Movies 007 en is tot stand gekomen door een nieuwe distributieovereenkomst tussen Metro Goldwyn Mayer (MGM) en de Britse tv-aanbieder BSkyB. In het Verenigd Koninkrijk komt hierdoor na veertig jaar een einde aan de uitzendrechten van James Bond films voor het commerciële tv-bedrijf ITV.

    MGM in handen van Chellomedia

    In Nederland is de betaalzender MGM onlangs in handen van Chellomedia gekomen. Chellomedia heeft ook een uitzendlicentie op de filmbibliotheek van Metro Goldwyn en Mayer. Chellomedia is in Nederland ook eigenaar van de betaalzender Film1. Al eerder dit jaar waren op Film1 tijdens een lang weekeind vrijwel alle James Bond films non-stop achter elkaar te bekijken. Film1 heeft geen plannen om een soortgelijke zender als Sky Movies 007 te gaan starten

    James Bond007BSkyBSkySky Movies 007MGMMetro Goldwyn MayerChellomediaFilm1

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview