1. Nieuws

  Eigenaar Ziggo stapt in Vlaamse commerciële tv-zenders

  Ziggo-eigenaar Liberty Global neemt definitief een belang in het Belgische productiehuis De Vijver Media.
  Jarco Kriek
  25 februari 2015
  comments 4
  Eigenaar Ziggo stapt in Vlaamse commerciële tv-zenders

  Ziggo-eigenaar Liberty Global neemt definitief een belang in het Belgische productiehuis De Vijver Media. Hierdoor krijgt het Britse bedrijf medezeggenschap in de Vlaamse zenders VIER en VIJF.


  In België is Liberty Global meerderheidsbelang in het kabelbedrijf Telenet. Liberty Global en De Vijver Media waren het al eerder met elkaar over de aandelentransactie eens geworden. Nadat de Europese Commissie nu groen licht hiervoor heeft gegeven, kan de voorgenomen samenwerking nu daadwerkelijk tot stand komen. Liberty Global heeft wel enkele toezeggingen moeten doen. Zo moet De Vijver Media de tv-zenders VIER en VIJF op een eerlijke en redelijke manier door andere tv-aanbieders voor distributie aanbieden. Ook moeten aanbieders toegang tot beide tv-zenders blijven behouden.

  Liberty Global neemt belang Sanoma Belgium over

  Liberty Global neemt in De Vijver Media het belang van Sanoma Belgium over. De overige aandeelhouders Waterman & Waterman en krantengroep Corelio blijven in De Vijver Media actief. Na de afhandeling van de aandelentransactie krijgt Liberty Global een belang van vijftig procent in het Belgische productiehuis. Liberty Global investeert voor 32 miljoen in het bedrijf. Daarnaast betaalt het Britse mediabedrijf 26 miljoen euro voor het aandelenpakket.

  Liberty GlobalZiggoDe Vijver MediaVIERVIJFBelgiëVlaanderentvtelevisiecommercieelWaterman & WatermanCorelioSanoma BelgiumEuropese Commissie

  Reacties

 1. TV-TIP Ex on the Beach

  Ex on the Beach
  MTV om 20:00 uur
  Wat gebeurt er als je acht single guys en girls dropped op een paradijselijk eiland voor een vakantie vol zon, zee, strand en seks? Heerlijk! Maar zo simpel is het niet. MTV haalt namelijk één voor één de exen terug...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund

  UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund
  Veronica om 20:00 uur
  Live de westrijd van UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund.

  Zappen.blog.nl