1. Nieuws

  Eigenaar Ziggo stapt in Vlaamse commerciële tv-zenders

  Ziggo-eigenaar Liberty Global neemt definitief een belang in het Belgische productiehuis De Vijver Media.
  Jarco Kriek
  25 februari 2015
  comments 4
  Eigenaar Ziggo stapt in Vlaamse commerciële tv-zenders

  Ziggo-eigenaar Liberty Global neemt definitief een belang in het Belgische productiehuis De Vijver Media. Hierdoor krijgt het Britse bedrijf medezeggenschap in de Vlaamse zenders VIER en VIJF.


  In België is Liberty Global meerderheidsbelang in het kabelbedrijf Telenet. Liberty Global en De Vijver Media waren het al eerder met elkaar over de aandelentransactie eens geworden. Nadat de Europese Commissie nu groen licht hiervoor heeft gegeven, kan de voorgenomen samenwerking nu daadwerkelijk tot stand komen. Liberty Global heeft wel enkele toezeggingen moeten doen. Zo moet De Vijver Media de tv-zenders VIER en VIJF op een eerlijke en redelijke manier door andere tv-aanbieders voor distributie aanbieden. Ook moeten aanbieders toegang tot beide tv-zenders blijven behouden.

  Liberty Global neemt belang Sanoma Belgium over

  Liberty Global neemt in De Vijver Media het belang van Sanoma Belgium over. De overige aandeelhouders Waterman & Waterman en krantengroep Corelio blijven in De Vijver Media actief. Na de afhandeling van de aandelentransactie krijgt Liberty Global een belang van vijftig procent in het Belgische productiehuis. Liberty Global investeert voor 32 miljoen in het bedrijf. Daarnaast betaalt het Britse mediabedrijf 26 miljoen euro voor het aandelenpakket.

  Liberty GlobalZiggoDe Vijver MediaVIERVIJFBelgiëVlaanderentvtelevisiecommercieelWaterman & WatermanCorelioSanoma BelgiumEuropese Commissie

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl