1. Nieuws

  Eigenaar Ziggo stapt in Vlaamse commerciële tv-zenders

  Ziggo-eigenaar Liberty Global neemt definitief een belang in het Belgische productiehuis De Vijver Media.
  Jarco Kriek
  25 februari 2015
  comments 4
  Eigenaar Ziggo stapt in Vlaamse commerciële tv-zenders

  Ziggo-eigenaar Liberty Global neemt definitief een belang in het Belgische productiehuis De Vijver Media. Hierdoor krijgt het Britse bedrijf medezeggenschap in de Vlaamse zenders VIER en VIJF.


  In België is Liberty Global meerderheidsbelang in het kabelbedrijf Telenet. Liberty Global en De Vijver Media waren het al eerder met elkaar over de aandelentransactie eens geworden. Nadat de Europese Commissie nu groen licht hiervoor heeft gegeven, kan de voorgenomen samenwerking nu daadwerkelijk tot stand komen. Liberty Global heeft wel enkele toezeggingen moeten doen. Zo moet De Vijver Media de tv-zenders VIER en VIJF op een eerlijke en redelijke manier door andere tv-aanbieders voor distributie aanbieden. Ook moeten aanbieders toegang tot beide tv-zenders blijven behouden.

  Liberty Global neemt belang Sanoma Belgium over

  Liberty Global neemt in De Vijver Media het belang van Sanoma Belgium over. De overige aandeelhouders Waterman & Waterman en krantengroep Corelio blijven in De Vijver Media actief. Na de afhandeling van de aandelentransactie krijgt Liberty Global een belang van vijftig procent in het Belgische productiehuis. Liberty Global investeert voor 32 miljoen in het bedrijf. Daarnaast betaalt het Britse mediabedrijf 26 miljoen euro voor het aandelenpakket.

  Liberty GlobalZiggoDe Vijver MediaVIERVIJFBelgiëVlaanderentvtelevisiecommercieelWaterman & WatermanCorelioSanoma BelgiumEuropese Commissie

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League: FK Rostov - PSV

  UEFA Champions League: FK Rostov - PSV
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstijd van de UEFA Champions League: FC Rostov - PSV.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP X2

  X2
  RTL 7 om 20:30 uur
  De goede mutanten onder leiding van Professor Xavier (Patrick Stewart) worden versterkt door een aantal nieuwe superhelden. Er is nog steeds een anti-mutanten razzia gaande, dit keer onder leiding van William Stryker (Brian Cox). Hierdoor besluiten alle mutanten om voor ??n keer hun krachten te bundelen. Met het lot van de wereld in hun handen, staan de X-Men aan de vooravond van ??n van de gevaarlijkste missies ooit