1. Nieuws

  Einde 5 digitale NPO themakanalen dreigt

  De bezuinigingen bij de publieke omroep betekent het einde van minimaal 5 digitale themakanalen van publieke omroepen.
  Jarco Kriek
  3 oktober 2010
  comments 0
  Einde 5 digitale NPO themakanalen dreigt

  De publieke omroep in Nederland moest drastisch bezuinigen. En uit het nieuwe regeerakkoord blijkt dat publieke omroepen alleen nog maar themakanalen in leven mag houden als men deze uit eigen middelen bekostigt. Het einde nadert dus voor vele van deze themakanalen.

  Op het omroepcongres bleek dat zo goed als zeker 5 van de huidige 12 digitale themakanalen die de publieke omroepen via diverse televisie-aanbieders in Nederland aanbieden gaan verdwijnen. Mogelijk wordt dit aantal in de komende tijd nog groter. Welke themakanalen dit zullen zijn is nog niet bekend. De digitale themakanalen kosten de publieke omroep op dit moment jaarlijks rond de 18 miljoen euro. Dat komt neer dat per themakanaal de publieke omroep die dit themakanaal in de toekomst wil blijven aanbieden 150.000 euro uit eigen financiële middelen moet vrij maken..

  Verleden jaar bracht de NPO het aantal digitale themakanalen al terug van 17 naar 12.

   


  Publieke omroepNPOthemakanalenbezuinigingen

  Reacties

 1. TV-TIP Braveheart

  Braveheart
  Net5 om 20:30 uur
  Na zijn zemelige regiedebuut verraste Mel Gibson vriend en vijand met dit bloederige spektakelstuk. De Schotse rebellenleider William Wallace verzet zich tegen de wrede Engelse koning Edward I. Deze heeft het land ingenomen en is een bedreiging voor de vrijheid van alle Schotten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Shadow World

  Shadow World
  NPO 2 morgen om 00:00 uur
  De wereldwijde wapenhandel telt zijn winsten in dollars en zijn verliezen in mensenlevens. In de nasleep van iedere oorlog duiken er weer geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Deze intense docu legt de business van de wereldwijde wapenhandel bloot.