1. Nieuws

  Einde 5 digitale NPO themakanalen dreigt

  De bezuinigingen bij de publieke omroep betekent het einde van minimaal 5 digitale themakanalen van publieke omroepen.
  Jarco Kriek
  3 oktober 2010
  comments 0
  Einde 5 digitale NPO themakanalen dreigt

  De publieke omroep in Nederland moest drastisch bezuinigen. En uit het nieuwe regeerakkoord blijkt dat publieke omroepen alleen nog maar themakanalen in leven mag houden als men deze uit eigen middelen bekostigt. Het einde nadert dus voor vele van deze themakanalen.

  Op het omroepcongres bleek dat zo goed als zeker 5 van de huidige 12 digitale themakanalen die de publieke omroepen via diverse televisie-aanbieders in Nederland aanbieden gaan verdwijnen. Mogelijk wordt dit aantal in de komende tijd nog groter. Welke themakanalen dit zullen zijn is nog niet bekend. De digitale themakanalen kosten de publieke omroep op dit moment jaarlijks rond de 18 miljoen euro. Dat komt neer dat per themakanaal de publieke omroep die dit themakanaal in de toekomst wil blijven aanbieden 150.000 euro uit eigen financiële middelen moet vrij maken..

  Verleden jaar bracht de NPO het aantal digitale themakanalen al terug van 17 naar 12.

   


  Publieke omroepNPOthemakanalenbezuinigingen

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl