1. Nieuws

  Einde Hallmark Channel voor België en Nederland nu toch bevestigd

  NBC Universal stopt in Nederland en België met de doorgifte van Hallmark Channel. Het einde van die zender hing eigenlijk al een beetje in de licht maar is intussen door diverse partijen bevestigd.
  Jan-Hein Visser
  1 juni 2011
  comments 0
  Einde Hallmark Channel voor België en Nederland nu toch bevestigd
  NBC Universal stopt in Nederland en België met de doorgifte van Hallmark Channel. Het einde van die zender hing eigenlijk al een beetje in de licht maar is intussen door diverse partijen bevestigd. In de loop van de maand juli zal de zender in ieder geval via de satelliet stoppen. Bronnen bij de M7 Group S.A. hebben bevestigd dat dit binnenkort naar alle klanten van TV Vlaanderen en CanalDigitaal zal worden gecommuniceerd.

  Er komt geen vervangende zender voor Hallmark, althans geen vervangende zender die ook van NBC Universal is. Dit Amerikaanse mediabedrijf geeft hier SyFy en 13th Street door via vrijwel alle belangrijke aanbieders van digitale televisie. Hallmark Channel is ook in onder meer de Scandinavische en Britse markt al stopgezet maar is in sommige landen het  omgevormd tot Universal Channel. Zo wordt Universal HD via Sky Digital verspreid. 

  Hallmark Channel zal dan vrijwel zeker ook stoppen bij alle andere aanbieders zoals bijvoorbeeld ook UPC, dat dit intussen ook heeft bevestigd evenals Ziggo, Delta enzovoorts. Via de satelliet was de zender trouwens al een tijdje een deelkanaal samen met Eredivisie Live 2 (voor Nederlandse kijkers en dus soms onderbroken voor Vlaamse kijkers) en ook de vele herhalingen wezen er al op dat er weinig plannen meer waren met de zender. Een voorname reden om te stoppen met Hallmark is dat het recht op de merknaam verloopt door NBC Universal wordt teruggegeven.

  Hallmark Channel

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl