1. Nieuws

  Eindelijk: tweede seizoen A’dam – E.V.A.

  A’dam – E.VA., de mozaïekvertelling over onze hoofdstad en het liefdesleven van twee Amsterdammers, krijgt vanavond eindelijk een vervolg. We spraken met Eva van de Wijdeven.
  Gijsbert de Fokkert
  9 november 2014
  comments 0
  Eindelijk: tweede seizoen A’dam – E.V.A.

  A’dam – E.VA., de magistrale mozaïekvertelling over onze hoofdstad en het turbulente liefdesleven van twee aantrekkelijke Amsterdammers, krijgt vanavond na bijna vier jaar eindelijk een vervolg. Totaal TV sprak met hoofdrolspeelster Eva van de Wijdeven.

  Het tweede seizoen heeft een tijdje op zich laten wachten…
  "Vervelend hè?! Als het aan ons had gelegen, waren we ook eerder op de buis verschenen. Door verschillende redenen – te druk, een goede uitzendtijd – zijn we helaas nu pas te zien. Maar ja, dan krijgt je ook wat!”

  De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen.
  "Ja, op de een of andere manier vielen bij het eerste seizoen veel factoren samen: het klopte. Het zou te verklaren kunnen zijn door de scripts. Die bevatten realistische scènes en verhaallijnen waardoor de dramaserie herkenbaar werd. Tel daar het sprookjesgevoel en het prachtige Amsterdam bij op. A’dam – E.V.A. is echt een beetje van Nederland geworden.”

  Hoe staat het inmiddels met je karakter Eva?
  "Ze is in de eerste aflevering hoogzwanger en dat betekent dus voor mezelf dat ik op camera moet bevallen. Ik heb me daar niet echt op voorbereid, al helpt het wel mee dat ik op jonge leeftijd bij de geboortes van mijn broertjes aanwezig ben geweest. Op het moment dat de scène werd opgenomen, dacht ik ‘niet meer nadenken, maar gáán’. Liever een geloofwaardige bevalling dan een mooie.”

  Was het daarna makkelijk om met een baby op de set te werken?
  "Dat viel ontzettend mee! We hebben acht verschillende baby’s ‘gebruikt’. De ouders waren altijd aanwezig op de set en grappig genoeg speelt de babybegeleidster ook de vroedvrouw in A’dam – E.V.A. We hadden wél problemen met de boom, dat is die grote microfoon die geluidsmannen aan een hengel boven de set gebruiken. De baby’s dachten dat het een speeltje was en hadden alleen dáár aandacht voor.”

  Jullie hebben maar een kleine crew?
  "We willen Amsterdam, de eigenlijke hoofdrolspeler van A’dam – E.V.A., zoveel laten zoals ‘ie is. Daarom filmden we guerrilla-stijl. Plekken als de Munttoren en ’t Rembrandtplein worden op die manier natuurgetrouw getoond.”

  En je woont zelf daadwerkelijk in Amsterdam?
  "Tien jaar alweer. De mensen, de dynamiek, het knusse dorpsgevoel; het is zó’n fijne stad.”

  Waar kijk je naar op tv?
  "Ik moet eerlijk zeggen dat ik momenteel nogal druk ben met televisiemaken, dus programma’s of series volgen zit er voor mij niet echt in. Aan de andere kant ben ik wel heel nieuwsgierig naar Hollands hoop, dus hopelijk komt daar snel de dvd van uit zodat ik dat nog kan gaan zien.”

  A'dam - E.V.A.: 9 november, 20:25, NPO 3. Bekijk hier de trailer van het tweede seizoen  © Foto: Dana Lixenberg

 1. TV-TIP Tegenlicht

  Tegenlicht
  NPO 2 om 21:05 uur
  Waar ligt de (ethische) grens als het gaat om het verzamelen, mis- en gebruiken van onze persoonlijke data door het bedrijfsleven? Te gast zijn verschillende experts op online-gebied.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Terminator 2: Judgment Day

  Terminator 2: Judgment Day
  Fox om 21:35 uur
  Skynet - het computersysteem dat anno 2029 oorlog voert tegen de mensheid - stuurt een nieuwe cyborg terug in de tijd. Deze geavanceerde, onverwoestbare versie van de "Terminator" heeft als enige opdracht het vermoorden van John Connor, een tiener die in de toekomst uit zal groeien tot de leider van het verzet tegen de robots van Skynet. Het verzet is op de hoogte van deze geheime missie en stuurt eveneens een "Terminator" : die moet John en zijn moeder Sarah beschermen...