1. Nieuws

  Eindelijk: tweede seizoen A’dam – E.V.A.

  A’dam – E.VA., de mozaïekvertelling over onze hoofdstad en het liefdesleven van twee Amsterdammers, krijgt vanavond eindelijk een vervolg. We spraken met Eva van de Wijdeven.
  Gijsbert de Fokkert
  9 november 2014
  comments 0
  Eindelijk: tweede seizoen A’dam – E.V.A.

  A’dam – E.VA., de magistrale mozaïekvertelling over onze hoofdstad en het turbulente liefdesleven van twee aantrekkelijke Amsterdammers, krijgt vanavond na bijna vier jaar eindelijk een vervolg. Totaal TV sprak met hoofdrolspeelster Eva van de Wijdeven.

  Het tweede seizoen heeft een tijdje op zich laten wachten…
  "Vervelend hè?! Als het aan ons had gelegen, waren we ook eerder op de buis verschenen. Door verschillende redenen – te druk, een goede uitzendtijd – zijn we helaas nu pas te zien. Maar ja, dan krijgt je ook wat!”

  De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen.
  "Ja, op de een of andere manier vielen bij het eerste seizoen veel factoren samen: het klopte. Het zou te verklaren kunnen zijn door de scripts. Die bevatten realistische scènes en verhaallijnen waardoor de dramaserie herkenbaar werd. Tel daar het sprookjesgevoel en het prachtige Amsterdam bij op. A’dam – E.V.A. is echt een beetje van Nederland geworden.”

  Hoe staat het inmiddels met je karakter Eva?
  "Ze is in de eerste aflevering hoogzwanger en dat betekent dus voor mezelf dat ik op camera moet bevallen. Ik heb me daar niet echt op voorbereid, al helpt het wel mee dat ik op jonge leeftijd bij de geboortes van mijn broertjes aanwezig ben geweest. Op het moment dat de scène werd opgenomen, dacht ik ‘niet meer nadenken, maar gáán’. Liever een geloofwaardige bevalling dan een mooie.”

  Was het daarna makkelijk om met een baby op de set te werken?
  "Dat viel ontzettend mee! We hebben acht verschillende baby’s ‘gebruikt’. De ouders waren altijd aanwezig op de set en grappig genoeg speelt de babybegeleidster ook de vroedvrouw in A’dam – E.V.A. We hadden wél problemen met de boom, dat is die grote microfoon die geluidsmannen aan een hengel boven de set gebruiken. De baby’s dachten dat het een speeltje was en hadden alleen dáár aandacht voor.”

  Jullie hebben maar een kleine crew?
  "We willen Amsterdam, de eigenlijke hoofdrolspeler van A’dam – E.V.A., zoveel laten zoals ‘ie is. Daarom filmden we guerrilla-stijl. Plekken als de Munttoren en ’t Rembrandtplein worden op die manier natuurgetrouw getoond.”

  En je woont zelf daadwerkelijk in Amsterdam?
  "Tien jaar alweer. De mensen, de dynamiek, het knusse dorpsgevoel; het is zó’n fijne stad.”

  Waar kijk je naar op tv?
  "Ik moet eerlijk zeggen dat ik momenteel nogal druk ben met televisiemaken, dus programma’s of series volgen zit er voor mij niet echt in. Aan de andere kant ben ik wel heel nieuwsgierig naar Hollands hoop, dus hopelijk komt daar snel de dvd van uit zodat ik dat nog kan gaan zien.”

  A'dam - E.V.A.: 9 november, 20:25, NPO 3. Bekijk hier de trailer van het tweede seizoen  © Foto: Dana Lixenberg

 1. TV-TIP Bennie Stout

  Bennie Stout
  NPO 3 om 09:05 uur
  1930. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zet Benjamin 'Bennie' Stout de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto, die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie's vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als 'stout jongetje' moet je mee in de zak naar Spanje… en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Zappen.blog.nl