1. Nieuws

  Eindelijk: tweede seizoen A’dam – E.V.A.

  A’dam – E.VA., de mozaïekvertelling over onze hoofdstad en het liefdesleven van twee Amsterdammers, krijgt vanavond eindelijk een vervolg. We spraken met Eva van de Wijdeven.
  Gijsbert de Fokkert
  9 november 2014
  comments 0
  Eindelijk: tweede seizoen A’dam – E.V.A.

  A’dam – E.VA., de magistrale mozaïekvertelling over onze hoofdstad en het turbulente liefdesleven van twee aantrekkelijke Amsterdammers, krijgt vanavond na bijna vier jaar eindelijk een vervolg. Totaal TV sprak met hoofdrolspeelster Eva van de Wijdeven.

  Het tweede seizoen heeft een tijdje op zich laten wachten…
  "Vervelend hè?! Als het aan ons had gelegen, waren we ook eerder op de buis verschenen. Door verschillende redenen – te druk, een goede uitzendtijd – zijn we helaas nu pas te zien. Maar ja, dan krijgt je ook wat!”

  De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen.
  "Ja, op de een of andere manier vielen bij het eerste seizoen veel factoren samen: het klopte. Het zou te verklaren kunnen zijn door de scripts. Die bevatten realistische scènes en verhaallijnen waardoor de dramaserie herkenbaar werd. Tel daar het sprookjesgevoel en het prachtige Amsterdam bij op. A’dam – E.V.A. is echt een beetje van Nederland geworden.”

  Hoe staat het inmiddels met je karakter Eva?
  "Ze is in de eerste aflevering hoogzwanger en dat betekent dus voor mezelf dat ik op camera moet bevallen. Ik heb me daar niet echt op voorbereid, al helpt het wel mee dat ik op jonge leeftijd bij de geboortes van mijn broertjes aanwezig ben geweest. Op het moment dat de scène werd opgenomen, dacht ik ‘niet meer nadenken, maar gáán’. Liever een geloofwaardige bevalling dan een mooie.”

  Was het daarna makkelijk om met een baby op de set te werken?
  "Dat viel ontzettend mee! We hebben acht verschillende baby’s ‘gebruikt’. De ouders waren altijd aanwezig op de set en grappig genoeg speelt de babybegeleidster ook de vroedvrouw in A’dam – E.V.A. We hadden wél problemen met de boom, dat is die grote microfoon die geluidsmannen aan een hengel boven de set gebruiken. De baby’s dachten dat het een speeltje was en hadden alleen dáár aandacht voor.”

  Jullie hebben maar een kleine crew?
  "We willen Amsterdam, de eigenlijke hoofdrolspeler van A’dam – E.V.A., zoveel laten zoals ‘ie is. Daarom filmden we guerrilla-stijl. Plekken als de Munttoren en ’t Rembrandtplein worden op die manier natuurgetrouw getoond.”

  En je woont zelf daadwerkelijk in Amsterdam?
  "Tien jaar alweer. De mensen, de dynamiek, het knusse dorpsgevoel; het is zó’n fijne stad.”

  Waar kijk je naar op tv?
  "Ik moet eerlijk zeggen dat ik momenteel nogal druk ben met televisiemaken, dus programma’s of series volgen zit er voor mij niet echt in. Aan de andere kant ben ik wel heel nieuwsgierig naar Hollands hoop, dus hopelijk komt daar snel de dvd van uit zodat ik dat nog kan gaan zien.”

  A'dam - E.V.A.: 9 november, 20:25, NPO 3. Bekijk hier de trailer van het tweede seizoen  © Foto: Dana Lixenberg

 1. TV-TIP Batman Forever

  Batman Forever
  SBS9 om 20:30 uur
  Batman ofte Bruce Wayne, de Zwarte Ridder van Gotham City, wordt belaagd door twee partijen. Enerzijds krijgt hij af te rekenen met "Two-Face", voormalig advokaat Harvey Dent. Deze is ervan overtuigd dat Batman verantwoordelijk is voor het incident in de rechtszaal waardoor hij voor de helft gedefigureerd is. Hij probeert Batman uit zijn schelp te lokken door een waar terreurbewind over Gotham te voeren. Anderzijds zit ook Edward Nygma ofte "The Riddler" Batman op de hielen. Hij is een computergenie en ex-werknemer van Bruce Wayne. Hij stelt een toestel op punt om informatie te ontfutselen van de geniën van Gotham en ook gegevens over de andere identiteit van Bruce.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Cold Feet

  Cold Feet
  NPO 3 om 20:30 uur
  Adam en zijn vrienden zijn inmiddels vijftigers als Adam plotseling weer in hun leven in Manchester opduikt om te melden dat hij gaat trouwen met een veel jongere vrouw.

  Zappen.blog.nl