1. Nieuws

  Entertainer Udo Jürgens onverwachts overleden

  In Zwitserland is zondag entertainer en zanger Udo Jürgens overleden. De geboren Oostenrijker woonde in Zwitserland en gold ook in Duitsland als één van de meest geliefde entertainers.
  Jan-Hein Visser
  21 december 2014
  comments 9
  Entertainer Udo Jürgens onverwachts overleden
  Foto: ANP
  In Zwitserland is zondag entertainer en zanger Udo Jürgens overleden. De geboren Oostenrijker woonde in Zwitserland en gold ook in Duitsland als één van de meest geliefde entertainers.

  De 80-jarige Udo Jürgens overleed tijdens een wandeling in het Zwitserse Thurgau aan een hartstilstand. Pogingen hem te reanimeren mochten niet meer baten en de zanger werd in het ziekenhuis doodverklaard. Jürgens beleefde zijn doorbraak in 1966 bij het Songfestival. Ook speelde hij een rol in Das Traumschiff.

  Jürgens trad nog op

  De dood van Udo Jürgens komt ondanks zijn hoge leeftijd totaal onverwacht. De zanger van liedjes als Griechischer Wein had geen noemenswaardige gezondheidsproblemen en trad zelfs nog op. Zijn tour Mitten im Leben zou in 2015 verder gaan. Veel fans reageren nu verdrietig op het nieuws van zijn dood.

  ZDF herhaalt Gala

  Behalve dat Udo Jürgens nog optrad, bracht de Duitse zender ZDF recent een speciaal gala ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Naar aanleiding van zijn plotse dood herhaalt het ZDF dit gala maandag om 20.15 uur. Ook de Nederlandse zender Radio 5 Nostalgia staat maandag in het teken van Udo Jürgens en zijn muziek.  Udo JürgenszangerentertainerDuitslandZwitserlandOostenrijkoverleden

  Reacties

 1. TV-TIP Watchmen

  Watchmen
  RTL 7 om 20:00 uur
  Deze mysterieuze, spectaculaire actiefilm speelt zich af in 1985 in de straten van New York. Superhelden maken deel uit van het dagelijkse leven en spelen een belangrijke rol in de samenleving. Wanneer door één van de superhelden ontdekt wordt dat er een seriemoordenaar rondloopt met als doel hen allen uit te moorden, volgt er ontdekking op ontdekking. De missie van de Watchmen is te waken over de mensheid, maar wie houdt hen dan in de gaten?

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP Walking Tall

  Walking Tall
  Veronica om 20:00 uur
  Chris Vaughn (The Rock) is een ex-marinier die naar huis terugkeert. Wat hij aantreft is niet langer meer het stadje waar hij afscheid van nam. Zijn aardsrivaal Jay Hamilton (Neal McDonough) heeft het rustige plaatsje waar Chris opgroeide, veranderd in een spookstad, waar misdaad, drugs en geweld de boventoon voeren. Chris en zijn maatje Ray Templeton (Johnny Knoxville) besluiten te vechten voor de belangen van het dorp. Het wordt een keiharde strijd, maar ze geven niet op.

  Zappen.blog.nl