1. Nieuws

  Entertainer Udo Jürgens onverwachts overleden

  In Zwitserland is zondag entertainer en zanger Udo Jürgens overleden. De geboren Oostenrijker woonde in Zwitserland en gold ook in Duitsland als één van de meest geliefde entertainers.
  Jan-Hein Visser
  21 december 2014
  comments 9
  Entertainer Udo Jürgens onverwachts overleden
  Foto: ANP
  In Zwitserland is zondag entertainer en zanger Udo Jürgens overleden. De geboren Oostenrijker woonde in Zwitserland en gold ook in Duitsland als één van de meest geliefde entertainers.

  De 80-jarige Udo Jürgens overleed tijdens een wandeling in het Zwitserse Thurgau aan een hartstilstand. Pogingen hem te reanimeren mochten niet meer baten en de zanger werd in het ziekenhuis doodverklaard. Jürgens beleefde zijn doorbraak in 1966 bij het Songfestival. Ook speelde hij een rol in Das Traumschiff.

  Jürgens trad nog op

  De dood van Udo Jürgens komt ondanks zijn hoge leeftijd totaal onverwacht. De zanger van liedjes als Griechischer Wein had geen noemenswaardige gezondheidsproblemen en trad zelfs nog op. Zijn tour Mitten im Leben zou in 2015 verder gaan. Veel fans reageren nu verdrietig op het nieuws van zijn dood.

  ZDF herhaalt Gala

  Behalve dat Udo Jürgens nog optrad, bracht de Duitse zender ZDF recent een speciaal gala ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Naar aanleiding van zijn plotse dood herhaalt het ZDF dit gala maandag om 20.15 uur. Ook de Nederlandse zender Radio 5 Nostalgia staat maandag in het teken van Udo Jürgens en zijn muziek.  Udo JürgenszangerentertainerDuitslandZwitserlandOostenrijkoverleden

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League: FK Rostov - PSV

  UEFA Champions League: FK Rostov - PSV
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstijd van de UEFA Champions League: FC Rostov - PSV.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP X2

  X2
  RTL 7 om 20:30 uur
  De goede mutanten onder leiding van Professor Xavier (Patrick Stewart) worden versterkt door een aantal nieuwe superhelden. Er is nog steeds een anti-mutanten razzia gaande, dit keer onder leiding van William Stryker (Brian Cox). Hierdoor besluiten alle mutanten om voor ??n keer hun krachten te bundelen. Met het lot van de wereld in hun handen, staan de X-Men aan de vooravond van ??n van de gevaarlijkste missies ooit