1. Nieuws

  Entertainer Udo Jürgens onverwachts overleden

  In Zwitserland is zondag entertainer en zanger Udo Jürgens overleden. De geboren Oostenrijker woonde in Zwitserland en gold ook in Duitsland als één van de meest geliefde entertainers.
  Jan-Hein Visser
  21 december 2014
  comments 9
  Entertainer Udo Jürgens onverwachts overleden
  Foto: ANP
  In Zwitserland is zondag entertainer en zanger Udo Jürgens overleden. De geboren Oostenrijker woonde in Zwitserland en gold ook in Duitsland als één van de meest geliefde entertainers.

  De 80-jarige Udo Jürgens overleed tijdens een wandeling in het Zwitserse Thurgau aan een hartstilstand. Pogingen hem te reanimeren mochten niet meer baten en de zanger werd in het ziekenhuis doodverklaard. Jürgens beleefde zijn doorbraak in 1966 bij het Songfestival. Ook speelde hij een rol in Das Traumschiff.

  Jürgens trad nog op

  De dood van Udo Jürgens komt ondanks zijn hoge leeftijd totaal onverwacht. De zanger van liedjes als Griechischer Wein had geen noemenswaardige gezondheidsproblemen en trad zelfs nog op. Zijn tour Mitten im Leben zou in 2015 verder gaan. Veel fans reageren nu verdrietig op het nieuws van zijn dood.

  ZDF herhaalt Gala

  Behalve dat Udo Jürgens nog optrad, bracht de Duitse zender ZDF recent een speciaal gala ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Naar aanleiding van zijn plotse dood herhaalt het ZDF dit gala maandag om 20.15 uur. Ook de Nederlandse zender Radio 5 Nostalgia staat maandag in het teken van Udo Jürgens en zijn muziek.



  Udo JürgenszangerentertainerDuitslandZwitserlandOostenrijkoverleden

  Reacties

 1. TV-TIP Batman Forever

  Batman Forever
  SBS9 om 20:30 uur
  Batman ofte Bruce Wayne, de Zwarte Ridder van Gotham City, wordt belaagd door twee partijen. Enerzijds krijgt hij af te rekenen met "Two-Face", voormalig advokaat Harvey Dent. Deze is ervan overtuigd dat Batman verantwoordelijk is voor het incident in de rechtszaal waardoor hij voor de helft gedefigureerd is. Hij probeert Batman uit zijn schelp te lokken door een waar terreurbewind over Gotham te voeren. Anderzijds zit ook Edward Nygma ofte "The Riddler" Batman op de hielen. Hij is een computergenie en ex-werknemer van Bruce Wayne. Hij stelt een toestel op punt om informatie te ontfutselen van de geniën van Gotham en ook gegevens over de andere identiteit van Bruce.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Cold Feet

  Cold Feet
  NPO 3 om 20:30 uur
  Adam en zijn vrienden zijn inmiddels vijftigers als Adam plotseling weer in hun leven in Manchester opduikt om te melden dat hij gaat trouwen met een veel jongere vrouw.

  Zappen.blog.nl