1. Nieuws

  Eredivisie Live HD voor voetbalklassieker Ajax – PSV te zien bij CanalDigitaal

  In ieder geval op 20 november kan men via de satelliet naar Eredivisie voetbal in HD-kwaliteit kijken. Dat heeft M7 Group S.A, de eigenaar van televisie-aanbieder CanalDigitaal, bekend gemaakt.
  Jarco Kriek
  28 september 2010
  comments 0
  Eredivisie Live HD voor voetbalklassieker Ajax – PSV te zien bij CanalDigitaal

  In ieder geval voor 20 november voegt CanalDigitaal het HD-kanaal Eredivisie Live HD aan haar zenderaanbod toe. Dat heeft eigenaar M7 Group S.A vandaag aan Totaal TV bekend gemaakt. Een exacte datum kan het Luxemburgse televisiebedrijf echter nog niet zeggen.

  Hierdoor is het zeker dat de eerstkomende voetbalklassieker Ajax – PSV bij CanalDigitaal in HD-kwaliteit te zien is. Dat M7 Group S.A op dit moment nog geen exacte datum kan noemen komt door de versnelde migratie van de Eredivisie Live klanten op haar platform van MPEG2 naar MPEG4. Alle Eredivisie Live klanten die nog niet eerder zijn ingegaan op een migratie-aanbod krijgen de mogelijkheid om zonder meerkosten in bezit te komen van een HD-ontvanger die nodig is om naar HD- en MPEG4-kanalen te kunnen kijken. Men moet in dat geval wel een contractverlenging van 12 maanden aangaan. Het SD-kanaal Eredivisie Live 1 blijft, ondanks dat Eredivisie Live HD een HD-simulcast van dit kanaal is, voorlopig nog bij CanalDigitaal beschikbaar. Er komt in de loop van volgende maand wel een einde aan de MPEG2 satellietverspreiding van het tweede voetbalkanaal Eredivisie Live 2.

  Zoals Totaal TV al eerder berichtte komt er ook bij CanalDigitaal een prijsverhoging voor het Eredivisie Live abonnement. Vanaf 1 januari 2011 verhoogt CanalDigitaal de prijs naar € 11,95 per maand voor abonnees die het Top-pakket abonnement afnemen. Neemt men Eredivisie Live af in combinatie met alle andere abonnementen dan wordt de nieuwe abonnementsprijs € 12,95 per maand. Deze prijsaanpassing komt overigens niet alleen door de komst van het HD-kanaal. Eredivisie Live heeft de inkoopprijs voor distributeurs onlangs met enkele euro’s per maand verhoogd. Het aanbieden van HD-kanalen, de aankoop van nieuwe uitzendrechten voor nationale- en internationale voetbalcompetities en een Video on Demand platform zijn hier volgens Eredivisie Live de oorzaak van.


  CanalDigitaalM7 group S.AHDTVEredivisie Live HDEredivisie Liveprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Oh Obesitas

  Oh Obesitas
  SBS6 om 20:30 uur
  In 'Oh Obesitas' worden verschillende Haagse gezinnen gevolgd in hun strijd tegen de kilo's. We volgen niet alleen de inzet voor een gezonder leven, ook zien we het dagelijkse leven van de gezinnen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Batman

  Batman
  SBS9 om 20:30 uur
  In het onveilige Gotham City zijn criminelen de baas maar daar brengt de mysterieuze Batman verandering in. De gemaskerde burgerwacht pakt de criminaliteit aan en wordt de held van Gotham. Maar wanneer crimineel Jack Napier door een ongeluk verandert in The Joker krijgt Batman te maken met zijn grootste en gevaarlijkste tegenstander. 

  Zappen.blog.nl