Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Euronews gaat compleet vernieuwen

    De nieuwszender Euronews zal vanaf juni volledig haar presentatie compleet vernieuwen op alle mogelijke vlakken.
    Jan-Hein Visser
    26 april 2008
    comments 0
    Euronews gaat compleet vernieuwen
    De Internationale nieuwszender Euronews zal vanaf 4 juni haar programmering en presentatie compleet vernieuwen. Vorig jaar werd al aangekondigd dat het kanaal zichzelf 'opnieuw wil gaan uitvinden'. De nieuwe aankleding zal volgens Franse bronnen gerealiseerd worden door het reclamebureau FFL.

    Euronews zal op 4 juni in de avond alles vernieuwen en wel programma namen, tune, slogan, de website en de grafische uitstraling. De reden om dit te doen is om toch meer kijkers te gaan trekken. De zender heeft, zeker in Europa, van alle nieuwszenders het grootste bereik maar de leiding is niet tevreden over de kijkcijfers en vindt dat het kanaal dynamischer moet worden.

    Euronews zendt uit sinds 1993 en wisselde al een paar keer van logo. Het actuele uiterlijk is echter al sinds 2000 in gebruik en wordt door velen als vrij saai ervaren. Tussen 1997 en 2000 had Euronews het bijgevoegde logo en daarvoor zat er een wereldbol in. Hoe het nieuwe logo zal worden is helaas nog onbekend.

    Euronews is in Nederland nooit erg populair geworden ten opzichte van concurrerende nieuwszenders. Pas recent kwam het kanaal in de vier grote steden en veel andere regio's analoog op de kabel middels een kanaaldeling met Het Gesprek, waarbij dit kanaal werd overgenomen van Live Shop.
    Euronews

    Reacties

  1. TV-TIP Louis Theroux Interviews…

    Louis Theroux Interviews…
    NPO 3 om 21:54 uur
    Voor de een is Chelsea Manning een heldin, en voor de ander een landverraadster van het ergste soort. De inlichtingenofficier gooide in 2010 750.000 gevoelige militaire documenten op straat, onder meer over misstanden tijdens de oorlogen in Afghanistan en Irak. Manning werd veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf, totdat president Obama de klokkenluidster in 2017 strafvermindering gaf. Louis Theroux vraagt Chelsea waarom ze de militaire geheimen deelde.

    TV-TIP Ondertussen aan de Hofvijver

    Ondertussen aan de Hofvijver
    NPO 2 om 22:18 uur
    De verbouwing van het Binnenhof is al enige tijd bezig en Splinter Chabot geeft een update over de vorderingen. Architecten Camiel Berns en Eric van Noord vertellen over hun plannen met het voormalige Hotel Central. Kleurhistoricus Judith Botan vertelt over het peperdure behang in de Tweede Kamer. Leuk (nou ja, leuk)feitje: de kosten van de Binnenhof-renovatie zijn inmiddels al verdubbeld tot bijna 1 miljard euro!

    Interview