1. Nieuws

  Europarlementariër wil onafhankelijk kanaal weer terug in China

  (upd.) Europarlementariër Erik Meijer van de SP eist dat Europese Commissie invloed uitoefent om het onafhankelijke New Tang Dynasty TV weer in China te kunnen laten uitzenden
  Jan-Hein Visser
  14 juli 2008
  comments 0
  Europarlementariër wil onafhankelijk kanaal weer terug in China
  NTDTV is een onafhankelijk en ongecensureerd kanaal dat sinds 2004 via de satelliet uitzendt richting China maar ook Europa en Noord-Amerika. De zender is echter sinds 16 juni uit de lucht in China. Dit zou komen doordat Eutelsat het signaal niet meer kan doorgeven via hun satelliet als gevolg van een storing.

  Het probleem deed zich half juni voor bij de Eutelsat W5 satelliet die op Azië gericht is. Eutelsat moest door een probleem met de energievoorziening enkele transponders uitschakelen.  NDTV is intussen chter al enkele weken niet meer te zien in China. De zender maakt zich daarover grote zorgen en weet niet waarom er geen backup voor hen is beschikbaar gesteld door Eutelsat.

  Meijer vindt het vreemd dat dit nog niet hersteld is en dat zo vlak voor het begin van de Olympische Spelen. Meijer wil de Europese Commissie daarom ter oproepen om actie te ondernemen omdat zij ook een zakelijke relatie hebben met Eutelsat.

  Overigens is de relatie tussen China en Taiwan juist verbeterd en landde er onlangs zelfs weer sinds zeer lange tijd een vliegtuig vanuit China. NTDTV stelt dat veel kijkers in China evenwel afhankelijk zijn van hun ongecensureerde berichtgeving

  Update: Reporters Sans Frontieres beweert dat Eutelsat de transponder expres heeft uitgezet op verzoek van de Chinese overheid. Zij zouden zelf hebben gehoord dat iemand van Eutelsat dat vertelde omdat ze anders geen deals met China konden maken. Eutelsat weerspreekt het heeft laten onderzoeken dat daadwerkelijk 4 transponders onbruikbaar zijn geworden.
  NTDTVChinaEutelsatSPEuropese Commissie

  Reacties

 1. TV-TIP Oh Obesitas

  Oh Obesitas
  SBS6 om 20:30 uur
  In 'Oh Obesitas' worden verschillende Haagse gezinnen gevolgd in hun strijd tegen de kilo's. We volgen niet alleen de inzet voor een gezonder leven, ook zien we het dagelijkse leven van de gezinnen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Batman

  Batman
  SBS9 om 20:30 uur
  In het onveilige Gotham City zijn criminelen de baas maar daar brengt de mysterieuze Batman verandering in. De gemaskerde burgerwacht pakt de criminaliteit aan en wordt de held van Gotham. Maar wanneer crimineel Jack Napier door een ongeluk verandert in The Joker krijgt Batman te maken met zijn grootste en gevaarlijkste tegenstander. 

  Zappen.blog.nl