1. Nieuws

  Europese HBO-dramaserie Burning Bush op IFFR in première

  De internationale première van de in Tsjechië gemaakt HBO-dramaserie Burning Bush vindt op het Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats.
  Jarco Kriek
  29 januari 2013
  comments 0
  Europese HBO-dramaserie Burning Bush op IFFR in première

  De internationale première van de in Tsjechië gemaakt HBO-dramaserie Burning Bush vindt op het Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats. De miniserie Burning Bush bestaat uit drie delen.

  Op het IFFR wordt de dramaserie in zijn geheel met een lengte van in totaal 240 minuten tweemaal vertoond. De première vindt op 30 januari plaats, op 2 februari wordt de dramaserie op het filmfestival herhaald. Burning Bush is voor abonnees van betaalkanaal HBO vanaf 5 februari beschikbaar.

  Dramaserie over Praagse Lente

  Burning Bush is een van HBO Europe’s meest ambitieuze producties ooit en vertelt het waargebeurde verhaal over de Praagse Lente. In 1969 stak student Jan Palach zichzelf in brand uit protest tegen de Sovjetbezetting van Tsjecho-Slowakije. Advocate Dagmar Buresova verdedigt zijn spirituele erfenis en zijn nabestaanden in een proces tegen de Communistische Partij. De strijd voor vrijheid en morele principes zou uiteindelijk leiden tot de eenmaking van een onderdrukte natie en de overwinning op het totalitaire regime, twintig jaar later. De twintigste verjaardag van Palach’s dood zette een nieuwe generatie studenten aan tot protesten die de uiteindelijke val van het communistische regime zouden inluiden, in harmonie met de val van het IJzeren Gordijn.

  HBOBurning BushPraagse LentedramaserieminiserieIFFRInternationale Film Festival RotterdamZiggoKPNInteractieve TVUPCCanalDigitaalkabelsatellietglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl