1. Nieuws

  Europese HBO-dramaserie Burning Bush op IFFR in première

  De internationale première van de in Tsjechië gemaakt HBO-dramaserie Burning Bush vindt op het Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats.
  Jarco Kriek
  29 januari 2013
  comments 0
  Europese HBO-dramaserie Burning Bush op IFFR in première

  De internationale première van de in Tsjechië gemaakt HBO-dramaserie Burning Bush vindt op het Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats. De miniserie Burning Bush bestaat uit drie delen.

  Op het IFFR wordt de dramaserie in zijn geheel met een lengte van in totaal 240 minuten tweemaal vertoond. De première vindt op 30 januari plaats, op 2 februari wordt de dramaserie op het filmfestival herhaald. Burning Bush is voor abonnees van betaalkanaal HBO vanaf 5 februari beschikbaar.

  Dramaserie over Praagse Lente

  Burning Bush is een van HBO Europe’s meest ambitieuze producties ooit en vertelt het waargebeurde verhaal over de Praagse Lente. In 1969 stak student Jan Palach zichzelf in brand uit protest tegen de Sovjetbezetting van Tsjecho-Slowakije. Advocate Dagmar Buresova verdedigt zijn spirituele erfenis en zijn nabestaanden in een proces tegen de Communistische Partij. De strijd voor vrijheid en morele principes zou uiteindelijk leiden tot de eenmaking van een onderdrukte natie en de overwinning op het totalitaire regime, twintig jaar later. De twintigste verjaardag van Palach’s dood zette een nieuwe generatie studenten aan tot protesten die de uiteindelijke val van het communistische regime zouden inluiden, in harmonie met de val van het IJzeren Gordijn.

  HBOBurning BushPraagse LentedramaserieminiserieIFFRInternationale Film Festival RotterdamZiggoKPNInteractieve TVUPCCanalDigitaalkabelsatellietglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Ex on the Beach

  Ex on the Beach
  MTV om 20:00 uur
  Wat gebeurt er als je acht single guys en girls dropped op een paradijselijk eiland voor een vakantie vol zon, zee, strand en seks? Smeerpijperij natuurlijk! Maar zo simpel is het niet. MTV haalt namelijk één voor één de exen terug...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund

  UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstrijd van UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund.

  Zappen.blog.nl