Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Eurosport 2 NL vanaf vrijdag bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen nog onzeker

    Ondanks het feit dat de Europese sportzender Eurosport gisteren in een nieuwsbrief verkondigde dat de Nederlandstalige editie van Eurosport 2 vanaf vrijdag bij CanalDigitaal beschikbaar komt is nog onzeker.
    Jarco Kriek
    2 november 2011
    comments 0
    Eurosport 2 NL vanaf vrijdag bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen nog onzeker

    Ondanks het feit dat de Europese sportzender Eurosport gisteren in een nieuwsbrief verkondigde dat de Nederlandstalige editie van Eurosport 2 vanaf vrijdag bij CanalDigitaal beschikbaar komt is nog onzeker.

    Op vrijdag 4 november wordt in het kantoor van Eurosport Benelux de Nederlandstalige taalversie van Eurosport 2 gelanceerd. Al eerder bereikte Eurosport met Ziggo overeenstemming over de doorgifte van Eurosport 2 NL. Gisteren meldde Eurosport dat men ook met M7 Group S.A – eigenaar van de Nederlandse tv-aanbieder CanalDigitaal en de Vlaamse tv-aanbieder TV Vlaanderen – overeenstemming over de doorgifte had bereikt. Tevens noemde Eurosport de tv-aanbieders Vodafone, Multivisie TV en Belgacom hierover overeenstemming heeft bereikt. Met andere tv-aanbieders in Nederland en Vlaanderen lopen volgens de Europese sportzender de onderhandelingen nog.

    Ondanks de toezegging van Eurosport dat Eurosport 2 NL direct vanaf de lancering bij CanalDigitaal ten TV Vlaanderen te zien is kan M7 Group S.A dit op dit moment niet met zekerheid zeggen. Dat heeft vooral te maken met technische omstandigheden. Naar het nu uitziet ligt een rechte technische overeenkomst over de doorgifte van Eurosport 2 NL goed op schema. Het probleem zit echter dat M7 Group S.A Eurosport 2 niet in eigen beheer via de ASTRA1-satelliet verspreid. Omdat het gaat om aanvoer vanuit het buitenland – M7 Group S.A gebruikt op dit moment de doorgifte van Sky Deutschland voor Eurosport 2 – ligt het aanbieden van Eurosport 2 NL technisch ingewikkelder dan bij andere Nederlandse en Vlaamse tv-aanbieders. Hierdoor kan M7 Group S.A op dit moment nog geen harde datum voor de doorgifte van Eurosport 2 NL geven.

    EurosportEurosport 2Eurosport 2 NLM7 Group S.ACanalDigitaalTV Vlaanderen

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview