Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Eurosport wil uitzendrechten Italiaans voetbal

    Discovery Communications gaat voor sportzender Eurosport meebieden op de uitzendrechten van de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie Serie A. Dat meldt persbureau Reuters.
    Jarco Kriek
    7 juni 2014
    comments 0
    Eurosport wil uitzendrechten Italiaans voetbal

    Discovery Communications gaat voor sportzender Eurosport meebieden op de uitzendrechten van de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie Serie A. Dat meldt persbureau Reuters.

    Enkele dagen na het verkrijgen van een meerderheidsbelang in Eurosport worden de plannen van Discovery Communications al duidelijk. Het bedrijf verklapte na de overname al dat men zou gaan meebieden op vrijkomende uitzendrechten van sportcompetities en evenementen die voor de kijker en adverteerder van Eurosport meerwaarde opleveren. De uitzendrechten van de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A komen binnenkort voor de periode 2015 – 2018 weer op de markt.

    Verschillende uitzendrechten

    Eurosport is niet het enige mediabedrijf dat belangstelling in de verschillende uitzendrechten in de Serie A heeft. Ook Mediaset van Silvio Berlusconi heeft interesse. Opvallend is dat er twee bedrijven die eigendom van Rupert Murdoch zijn een rol willen spelen in de biedstrijd op de uitzendrechten. Dat zijn FOX en Sky Italia. Er zijn verschillende uitzendrechtenpakketten van de Italiaanse Serie A in de aanbieding. Ook de buitenlandse uitzendrechten gaan weer in de verkoop. Het Italiaanse Serie A voetbal wordt het komende voetbalseizoen in Nederland op betaalzender FOX Sports International uitgezonden. De Italiaanse voetbalclubs willen in de komende zes jaar gemiddeld een miljard euro per jaar voor de uitzendrechten van de Serie A incasseren.

    EurosportDiscoveryDiscovery CommunicationsTF1EuropaAziësportsportevenementenuitzendrechtenSerie AvoetbalFOXFOX Sports InternationalSky ItaliaMediaset

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview