Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Eurovisie Songfestival excuses BBC

    Uitspraken van presentator Graham Norton tijdens het Eurovisie Songfestival nopen BBC tot excuses.
    Jarco Kriek
    24 mei 2009
    comments 0
    Eurovisie Songfestival excuses BBC

    De opmerkingen die BBC presentator Graham Norton maakte tijdens de inzending van Albanië zijn kijkers in het verkeerde keelgat geschoten. De commotie werd zo groot dat de BBC nu officieel excuses heeft aangeboden.

    Tijdens de act die Albanië in de finale van het Eurovisie Songfestival op de bühne bracht was de 17 jarige zangeres Kejsi Tola dansend te zien rondom een gemaskerde man. Norton maakte daarbij de opmerking: “Het slechte nieuws is dat je op het punt staat om naar Albanië te kijken. Ze is pas 17, dus je vraagt je af waarom haar moeder haar niet heeft tegengehouden." Hij haalde hiermee de woede van veel in Engeland wonende Albanezen op zijn dak. Zo werd op internet een petitie opgesteld die door meer dan 1200 mensen werd ondertekend. Ook bij de BBC kwamen klachten over de uitspraken van Norton binnen. Na uiteindelijk 117 klachten te hebben geregistreerd besloot de Britse publieke omroep openlijk excuses aan te bieden voor het gedrag van haar 46 jarige presentator.

    BBCEurovisie Songfestival

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview