Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Eutelsat: Joyne begint 24 juli

    De nieuwe Nederlandse tv-aanbieder Joyne begint officieel op 24 juli met het aanbieden van een op Nederland gericht zenderaanbod op de Eutelsat 9B-satelliet.
    Jarco Kriek
    17 juli 2017
    comments 2
    Eutelsat: Joyne begint 24 juli

    Joyne heeft tot nu toe geen officiële begindatum gecommuniceerd. Satellietbedrijf Eutelsat heeft dit vandaag wel gedaan. Joyne begint op 24 juli met de officiële satellietverspreiding via de Eutelsat 9B-satelliet op 9 graden oost. Opvallend is wel dat Eutelsat stelt dat Joyne een zenderpakket van dertig zenders gaat leveren. Daarvan zijn sommige kanalen, volgens het satellietbedrijf, free-to-air te ontvangen.

     

    Conax Contego

    Het gecodeerde aanbod van Joyne wordt met de Conax Contego coderingstechniek beveiligd. Hierdoor moeten toekomstige klanten van Joyne over een CI+ module met virtuele smartcard beschikken. Joyne heeft een meerjarige overeenkomst met Eutelsat gesloten. Deze overeenkomst omvat het gebruik van meerdere transponders op de Eutelsat 9B-satelliet en de uplinkfaciliteiten van de satelliet in Rambouillet nabij Parijs. Joyne gaat in Nederland de concurrentie op het gebied van satelliettelevisie met Canal Digitaal aan. Joyne wil zich volgens CEO Hans Brunas vooral onderscheiden op het gebied van beeldkwaliteit, verzorgings- en ontvangstgebied en flexibiliteit van abonnementen.

    JoyneEutelsatEutelsat 9BsatellietuplinkRambouilletParijsCanalDigitaalCanal Digitaalconcurrentie

    Reacties