1. Nieuws

  Facebook-actie tegen Ziggo heeft commerciële inslag

  De Facebook-actie ‘Ziggo/UPC: Los onze klachten nu op’ is een initiatief met een commerciële achtergrond, zo blijkt uit onderzoek van Totaal TV.
  Jarco Kriek
  10 april 2015
  comments 17
  Facebook-actie tegen Ziggo heeft commerciële inslag

  De Facebook-actie ‘Ziggo/UPC: Los onze klachten nu op’ is een initiatief met een commerciële achtergrond, zo blijkt uit onderzoek van Totaal TV. De Facebook-actie is vandaag begonnen en zegt als doel te hebben Ziggo-klanten met klachten te mobiliseren.


  Initiatiefnemer van de actie is Max Verhoeven van Nederland Kiest Zelf. Achter deze actiegroep zit een commercieel bedrijf dat abonnementen van DSL- en glasvezelaanbieders aan consumenten verkoopt. Voor elk afgesloten abonnement krijgt dit bedrijf een vergoeding van de betreffende aanbieder. De Facebook-actie tegen storingen bij Ziggo werd vanmorgen via een persbericht openbaar gemaakt. Op de betreffende Facebook-pagina en in het verspreide persbericht wordt met geen woord gemeld dat de initiatiefnemer aan de actie op een later tijdstip mogelijk commerciële activiteiten koppelt. En dat is zeker mogelijk. Op de vraag 'Wat wil je liever: klachten van tienduizend Ziggo-klanten oplossen of duizend abonnementen met de actie verkopen?' antwoordde initiatiefnemer Verhoeven "beide".

  Nederland Kiest Zelf wil Ziggo-klanten mobiliseren

  Aanleiding van de actie is de uitkomst van een enquête van de consumentenbond onder drieduizend ondervraagden van het eigen klantenpanel waaruit blijkt dat een kwart van UPC- en Ziggo-klanten last van het samengaan van beide bedrijven heeft gehad. Dit gebeurt op 13 april officieel, maar in de afgelopen maanden werden het netwerk en de diensten al op elkaar afgestemd. Dat leverde onder meer klachten over storing, wijziging van het zenderaanbod en verminderde informatie via de elektronische programmagids (EPG) op. Uiteindelijk bleek uit het onderzoek dat het aantal ondervraagden dat niet of niet goed bij het verhelpen van storingen werd geholpen rond de drie procent is. Met de Facebook-actie wil Max Verhoeven voornamelijk Ziggo-klanten mobiliseren die last van storing hebben. Hij hoopt hiermee een vuist te kunnen maken om Ziggo de klachten te laten oplossen. Verder wil Verhoeven bij mediastaatssecretaris Sander Dekker en bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) afdwingen dat alle klachten worden opgelost en dat er een financiële compensatie voor Ziggo-klanten met klachten komt.

  Ziggo wil alle klachten oplossen

  Ziggo stelt via woordvoerder Erik van Doeselaar dat het kabelbedrijf het uiterste doet om alle klachten op te lossen: "Wij behandelen onze klanten en dus ook hun eventuele klachten uiterst serieus. Bijvoorbeeld bij de aanpassing van het netwerk hebben wij met groepen medewerkers tienduizenden –vooral oudere– mensen geholpen met het instellen van hun zenders. Mochten er toch nog problemen mee zijn, dan horen we dat graag en zullen helpen tot de problemen opgelost zijn."

  Initiatiefnemers heeft zelf geen last van storing

  Max Verhoeven van de Facebook-actie erkent een UPC-klant te zijn en geen last van storing ondervonden te hebben. Wel heeft hij te maken gehad met de wijziging van het zenderaanbod. Hij belooft verder een betere transparantie. Zo heeft hij toegezegd dat op de Facebookpagina van de actie duidelijk zichtbaar wordt dat het om een actie met een commerciële achtergrond gaat en dat deelnemers mogelijk een aanbieding voor overstappen naar een andere aanbieder – waaraan door de initiatiefnemer geld wordt verdiend – aangeboden krijgen. Verhoeven ziet dit als een beloning van de tijd en inspanning die door Nederland Kiest Zelf in deze, voorgaande en komende acties wordt geïnvesteerd. "Wij willen mensen geen rad voor de ogen draaien. Het is meer van wij voeren actie voor een groep mensen die klachten hebben of tegen iets zijn. Dat proberen wij voor die mensen te bereiken. En ja, en als die mensen dan willen overstappen dat is inderdaad waarvoor wij het doen", aldus Verhoeven.

  ZiggoUPCLiberty GlobalNederland Kiest ZelfactieactiegroepFacebook-actieFacebookharmonisatiestoring4GDVB-TDigitennezenderaanbodzenderwijzigingEPCprogrammagids

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl