Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Family7 vindt twee publieke themazenders genoeg

    In navolging van TV Oranje heeft ook Family7 een statement naar buiten gebracht: twee publieke themazenders zijn voldoende, en tien nog steeds teveel.
    Jan-Hein Visser
    21 april 2008
    comments 0
    Family7 vindt twee publieke themazenders genoeg
    In navolging van TV Oranje heeft ook Family7 een statement naar buiten gebracht waarin wordt gesteld dat twee publieke themazenders voldoende zouden zijn, en dat tien nog steeds teveel is.

    Family7 verstuurde een persbericht waarin wordt gesprokem van een ‘tsunami’ van publieke themazenders die het hen, maar ook andere commercieel opererende omroepen, onmogelijk zouden maken om toegang te verkrijgen tot de digitale kabel.

    Family7 stoort zich vooral aan het feit dat hen de toegang tot de kabel wordt ontzegd omdat er in het digitale pakket geen plek is wegens het reeds doorgeven van twee christelijke publieke themazenders.

    Het probleem ligt voor Family7 vooral bij de grote kabelmaatschappijen Ziggo en UPC, die hun kanaal verwijderden uit de pakketten en een landelijke distributie voor Family7 onmogelijk maken. Ook TV Oranje beklaagde zich in het verleden over de oneerlijke concurrentie van met name Sterren.nl.

    De 'stoelendans' op de digitale kabel, een techniek waarmee beloofd werd dat capaciteitsproblemen tot het verleden zouden behoren, is opmerkelijk. De grote vraag is of de kabelbedrijven, zoals diverse commerciële omroepen opmerken, echt geen bandbreedte en frequenties hebben of die om bepaalde bedrijfseconomische redenen niet beschikbaar willen stellen.

    Het aantal omroepen dat zich de afgelopen tijd beklaagde over het niet kunnen verkrijgen of verliezen van digitale distributie is hoog opgelopen. Naast TV Oranje, dat hier na veel moeite wel in slaagde, en Family7 gaat het om Slam TV, Sailing Channel, Bloomberg TV, de ROOS (regionale omroepen) en RNN7.

    Vanwege het gevoerde distributiebeleid en de in hun ogen oneerlijke concurrentie van de publieke themakanalen zien RTL en SBS het niet zitten om eigen digitale themakanalen uit te rollen. De enige partij die tot op heden de ‘stoelendans’ won is de Publieke Omroep.
    Family7TV Oranje publieke themakanalen

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview