1. Nieuws

  Financiële injectie programmering Canal+

  De programmering van de zenders van het Franse Canal+ zal volledig op de schop gaan. Hiervoor heeft Canal+ een financieel budget ter beschikking gesteld van meer dan 1,2 miljard euro.
  Jarco Kriek
  11 september 2007
  comments 0
  Financiële injectie programmering Canal+
  De programmering van de zenders van het Franse Canal+ zal volledig op de schop gaan. Hiervoor heeft Canal+ een financieel budget ter beschikking gesteld van meer dan 1,2 miljard euro.

  Naast de facelift van de programmering van Canal+ zal ook een geheel nieuwe internetsite met alle mogelijke multimediale functies het levenslicht zien.

  Canal+ wil daarnaast het programmabudget gaan gebruiken voor de gehele breedte van de programmering. Het bedrijf zal in de toekomst niet meer een groot gedeelte van het budget gaan gebruiken voor één activiteit. Het eerste slachtoffer lijkt het Franse voetbal te gaan worden. In november worden de uitzendrechten van het Franse voetbal voor de komende jaren op de markt gebracht. Canal+ heeft nu al laten weten dat men niet meer bereid is om 600 miljoen euro per jaar te besteden aan de live uitzendingen van de wedstrijden.

  Verder zal Canal+ meer geld steken in eigen en Franse televisieproducties. Daarnaast zullen ook grote Amerikaanse series als '24' en 'The Shield' te zien blijven op Canal+. Ook zullen nieuwe Amerikaanse series blijven worden aangekocht. Onlangs nog kocht Canal+ van HBO de uitzendrechten voor de Franse markt voor de series 'Big Love' en 'The Company'. Canal+ zal in de toekomst echter alleen nog maar grote en bekende series en films in het buitenland aankopen. Andere series, drama en documentaires zullen hoofdzakelijk in eigen beheer of van Franse productiehuizen afkomstig zijn.

  De nieuwe programmering gaat op 20 oktober in; Canal+ profileert zich vanaf die datum meer als familiezender. Op dit moment heeft Canal+ meer dan 5,2 miljoen abonnees. Men hoopt op een toename van het aantal abonnees na invoering van de nieuwe programmering.
  Canal+budget

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl