1. Nieuws

  Financiële injectie programmering Canal+

  De programmering van de zenders van het Franse Canal+ zal volledig op de schop gaan. Hiervoor heeft Canal+ een financieel budget ter beschikking gesteld van meer dan 1,2 miljard euro.
  Jarco Kriek
  11 september 2007
  comments 0
  Financiële injectie programmering Canal+
  De programmering van de zenders van het Franse Canal+ zal volledig op de schop gaan. Hiervoor heeft Canal+ een financieel budget ter beschikking gesteld van meer dan 1,2 miljard euro.

  Naast de facelift van de programmering van Canal+ zal ook een geheel nieuwe internetsite met alle mogelijke multimediale functies het levenslicht zien.

  Canal+ wil daarnaast het programmabudget gaan gebruiken voor de gehele breedte van de programmering. Het bedrijf zal in de toekomst niet meer een groot gedeelte van het budget gaan gebruiken voor één activiteit. Het eerste slachtoffer lijkt het Franse voetbal te gaan worden. In november worden de uitzendrechten van het Franse voetbal voor de komende jaren op de markt gebracht. Canal+ heeft nu al laten weten dat men niet meer bereid is om 600 miljoen euro per jaar te besteden aan de live uitzendingen van de wedstrijden.

  Verder zal Canal+ meer geld steken in eigen en Franse televisieproducties. Daarnaast zullen ook grote Amerikaanse series als '24' en 'The Shield' te zien blijven op Canal+. Ook zullen nieuwe Amerikaanse series blijven worden aangekocht. Onlangs nog kocht Canal+ van HBO de uitzendrechten voor de Franse markt voor de series 'Big Love' en 'The Company'. Canal+ zal in de toekomst echter alleen nog maar grote en bekende series en films in het buitenland aankopen. Andere series, drama en documentaires zullen hoofdzakelijk in eigen beheer of van Franse productiehuizen afkomstig zijn.

  De nieuwe programmering gaat op 20 oktober in; Canal+ profileert zich vanaf die datum meer als familiezender. Op dit moment heeft Canal+ meer dan 5,2 miljoen abonnees. Men hoopt op een toename van het aantal abonnees na invoering van de nieuwe programmering.
  Canal+budget

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl