1. Nieuws

  Financiële waakhond onderzoekt aandelenhandel Ziggo

  Financiële waakhond AFM heeft een vooronderzoek naar de handel in aandelen Ziggo ingesteld. Mogelijk leidt de uitkomst van de eerste oriëntatie tot een formeel onderzoek.
  Jarco Kriek
  20 oktober 2013
  comments 0
  Financiële waakhond onderzoekt aandelenhandel Ziggo
  Foto: ANP

  Financiële waakhond AFM heeft een vooronderzoek naar de handel in aandelen Ziggo ingesteld. Mogelijk leidt de uitkomst van de eerste oriëntatie tot een formeel onderzoek.

  AFM bekijkt volgens RTL Nieuws de gang van zaken rond de handel die woensdag in het aandeel Ziggo plaatsvond. Toen kwamen de eerste berichten in de media dat het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Global – in Nederland al langere tijd volledig eigenaar van kabelbedrijf UPC – een bod op Ziggo had uitgebracht. Liberty Global heeft al enige maanden een belang van 28,5 procent in Ziggo. De AFM stelt duidelijk dat het om een vooronderzoek gaat en dat er nog geen sprake van een formeel onderzoek is. Reden voor het vooronderzoek is de forste stijging van het aandeel Ziggo. Tussentijds stond het aandeel Ziggo woensdag op tien procent winst. Uiteindelijk slot het de dag met een winst van 6,7 procent af.

  Niet uitlekken

  De AFM stelt dat bedrijven wel met elkaar over overname mogen praten, maar dat men hierbij wel voorzorgmaatregelen moet treffen dat dit niet uitlekt. Woensdag publiceerde het Duitse blad Management Magazin echter een artikel waardoor het overnamebod van Liberty Global op Ziggo wereldnieuws werd. De AFM gaat nu bekijken of Ziggo als bedrijf na de Duitse publicatie goed gehandeld heeft. Ook gaat men de handel in het aandeel Ziggo goed bestuderen. Of er wel of geen formeel onderzoek wordt ingesteld, wordt overigens niet door de AFM bekendgemaakt.

  ZiggoLiberty GlobalUPCUPC NederlandLGiaandelenbeursAFMonderzoek

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl