1. Nieuws

  Financiële waakhond onderzoekt aandelenhandel Ziggo

  Financiële waakhond AFM heeft een vooronderzoek naar de handel in aandelen Ziggo ingesteld. Mogelijk leidt de uitkomst van de eerste oriëntatie tot een formeel onderzoek.
  Jarco Kriek
  20 oktober 2013
  comments 0
  Financiële waakhond onderzoekt aandelenhandel Ziggo
  Foto: ANP

  Financiële waakhond AFM heeft een vooronderzoek naar de handel in aandelen Ziggo ingesteld. Mogelijk leidt de uitkomst van de eerste oriëntatie tot een formeel onderzoek.

  AFM bekijkt volgens RTL Nieuws de gang van zaken rond de handel die woensdag in het aandeel Ziggo plaatsvond. Toen kwamen de eerste berichten in de media dat het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Global – in Nederland al langere tijd volledig eigenaar van kabelbedrijf UPC – een bod op Ziggo had uitgebracht. Liberty Global heeft al enige maanden een belang van 28,5 procent in Ziggo. De AFM stelt duidelijk dat het om een vooronderzoek gaat en dat er nog geen sprake van een formeel onderzoek is. Reden voor het vooronderzoek is de forste stijging van het aandeel Ziggo. Tussentijds stond het aandeel Ziggo woensdag op tien procent winst. Uiteindelijk slot het de dag met een winst van 6,7 procent af.

  Niet uitlekken

  De AFM stelt dat bedrijven wel met elkaar over overname mogen praten, maar dat men hierbij wel voorzorgmaatregelen moet treffen dat dit niet uitlekt. Woensdag publiceerde het Duitse blad Management Magazin echter een artikel waardoor het overnamebod van Liberty Global op Ziggo wereldnieuws werd. De AFM gaat nu bekijken of Ziggo als bedrijf na de Duitse publicatie goed gehandeld heeft. Ook gaat men de handel in het aandeel Ziggo goed bestuderen. Of er wel of geen formeel onderzoek wordt ingesteld, wordt overigens niet door de AFM bekendgemaakt.

  ZiggoLiberty GlobalUPCUPC NederlandLGiaandelenbeursAFMonderzoek

  Reacties

 1. TV-TIP Ex on the Beach

  Ex on the Beach
  MTV om 20:00 uur
  Wat gebeurt er als je acht single guys en girls dropped op een paradijselijk eiland voor een vakantie vol zon, zee, strand en seks? Smeerpijperij natuurlijk! Maar zo simpel is het niet. MTV haalt namelijk één voor één de exen terug...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund

  UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund
  Veronica om 20:00 uur
  Live de westrijd van UEFA Champions League: Real Madrid - Borussia Dortmund.

  Zappen.blog.nl