Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Flinke uitbreiding digitale kabelpakket Casema

    Op 9 januari zullen er grote wijzigingen plaatsvinden in het digitale kabelaanbod op de kabelnetten van Casema.
    Jan-Hein Visser
    5 januari 2008
    comments 0
    Flinke uitbreiding digitale kabelpakket Casema
    Op 9 januari zullen er grote wijzigingen plaatsvinden in het digitale kabelaanbod op de kabelnetten van Casema. Het pakket wordt fors uitgebreid, maar er zal ook een aantal zenders verdwijnen.
     
    De wijzigingen hebben alles te maken met het samengaan van het digitale aanbod van @Home, Casema en Multikabel, die allen onder Zesko vallen. Nieuw - en in enkele gevallen terug in het aanbod - zijn onder meer CNBC, RTL-TV, The History Channel, Het Gesprek, Zone Reality, Action Now, Weerkanaal, SWR, NDR, ProSieben, Sat.1, Kabel 1, Hustler TV, Nat Geo Wild, TMF Pure en MTV Brand New.

    Er zullen echter ook zenders verdwijnen. Zo verdwijnt het hele Arabische pakket, op Al Jazeera na, en wordt die doelgroep feitelijk weer afhankelijk van satellietontvangst.

    Hetzelfde geldt voor kijkers van de Griekse zender ERT World, want deze zal ook verdwijnen (afgezien van het analoge aanbod in Utrecht). Opmerkelijk is dat de doelgroepenzenders A-Tivi en TeveSur (Antilliaans en Surinaams) kennelijk niet beschikbaar zullen zijn, terwijl met het aanbod toch ook Den Haag en Utrecht worden bediend; steden met een grote Surniaamse en Antilliaanse gemeenschap. Het Indonesische Garuda komt beschikbaar, maar de Chinese zender TVBS-E zou mogelijk per 31 januari verdwijnen.

    Daarnaast verdwijnen enkele bekende internationale themazenders. Sailing Channel en ook Bloomberg gaan er in navolging van @Home uit. CNBC komt ervoor terug, terwijl Casema bij een eerder besluit juist aangaf Bloomberg vanwege de hoge kwaliteit te prefereren boven CNBC. Tot slot zal het bij de doelgroep geliefde MTV2 ook verdwijnen. Liefhebbers van deze drie zenders zijn nu aangewezen op de schotel.
    Casemazenderwijziging

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview