1. Nieuws

    FOX Sports maakt kijken voetbal in cafés fors duurder

    Eredivisie Media & Marketing heeft niet alleen kijken naar live voetbal voor de consument fors duurder gemaakt. Ook horecagelegenheden gaan meer voor voetbal betalen.
    Jarco Kriek
    23 augustus 2013
    comments 0
    FOX Sports maakt kijken voetbal in cafés fors duurder

    Eredivisie Media & Marketing heeft niet alleen kijken naar live voetbal voor de consument fors duurder gemaakt. Ook horecagelegenheden gaan meer voor voetbal betalen.

    De prijs van aan maandabonnement voor cafés, sportkantines, restaurants en andere horecagelegenheden wordt vanaf 1 september met meer dan 65 procent verhoogd naar 99 euro. Op dit moment betalen horecagelegenheden nog 59 euro per maand. Het nieuwe prijsbeleid voor vertoning in openbare ruimten is een voortzetting van de internationale strategie van Fox International Channels, het mediabedrijf van Rupert Murdoch. In Nederland zijn de uitzendrechten en betaalzender FOX Sports in handen van Eredivisie Media & Marketing. Fox International Channels heeft een meerderheidsbelang in dit bedrijf. In andere landen waar Murdoch de voetbalrechten in handen heeft, is de prijs voor het zogenaamde public viewing ook met vijftig tot honderd procent verhoogd.

    Vooral timing valt bij Horeca verkeerd

    Koninklijke Horeca Nederland is vooral verbolgen over het tijdstip van het informeren van horecagelegenheden. Die kregen deze maand een brief met de aangekondigde prijsverhoging op de mat. Precies in een periode waarin het vanwege het zomerseizoen voor cafés en restaurants topdrukte is. Ook wordt FOX Sports verweten dat men niet van tevoren met Koninklijke Horeca Nederland over de prijsverhoging contact heeft opgenomen. Zeker nu de horeca de gevolgen van de economische crisis door mindere consumentenbesteding steeds harder gaat voelen, komt een verhoging van bijna vijfhonderd euro per jaar voor een voetbalabonnement op een slecht tijdstip. FOX Sports heeft tegen BNR Nieuwsradio gezegd dat men extra verkopers voor de afdeling public viewing heeft aangenomen om het nieuwe prijsbeleid proactief aan horeca-uitbaters uit te leggen. Koninklijk Horeca Nederland is daarnaast op directieniveau met FOX Sports in gesprek om tot een mogelijk lagere prijsverhoging te komen.

    FOXFox International Channels BeneluxFOX Sports EredivisieFOX Sports InternationalvoetbaleredivisiehorecaprijsverhogingRupert Murdoch

    Reacties

  1. TV-TIP Top Chef

    Top Chef
    RTL 5 om 19:30 uur
    Amerikaanse kookwedstrijd waarin amateurkoks hun culinaire skills in de strijd gooien en met elkaar concurreren om de prestigieuze titel 'Top Chef'.

    Doe mee en win!

    • *

      5X DVD REBECKA MARTINSSON

      Deze misdaadserie speelt zich af in het afgelegen noordelijke Zweedse landschap: advocate Rebecka Martinsson voelt zich ondanks een succesvolle carrière ongelukkig in het leven. Totaal TV mag de dvd van Rebecka Martinsson (distributeur Lumière) vijf keer weggeven.

    TV-TIP De stelling Van Foreest, een schaakfamilie

    De stelling Van Foreest, een schaakfamilie
    NPO 2 om 20:25 uur
    Portret van een bijzondere schaakfamilie met zes kinderen die, mede dankzij thuisonderwijs, op topniveau schaken. Hoe is het voor de kinderen en hun ouders om deze ambitieuze opvoeding vol te houden?