Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Franse radiozender FIP digitaal bij UPC

    UPC breidt per 4 februari het digitale radiopakket verder uit. De meest in het oog springende toevoeging is de Franse muziekzender Radio FIP. Dit station zit al in veel FM-pakketten.
    Jan-Hein Visser
    28 januari 2014
    comments 5
    Franse radiozender FIP digitaal bij UPC
    UPC breidt per 4 februari het digitale radiopakket verder uit. De meest in het oog springende toevoeging is de Franse muziekzender Radio FIP. Dit station zit al in veel FM-pakketten.

    Radio FiP is een zender die vooral bij liefhebbers van speciale muziek gewild is. De bijzondere muziekmix afgewisseld met korte nieuwsbulletins is in de loop der jaren op steeds meer plaatsen aan het FM-pakket toegevoegd. Caiway gaf de zender ook al digitaal door. FiP vreesde aanvankelijk voor haar toekomst in Nederland vanwege het verdwijnen van de programmaraden.

    Verdere uitbreiding radio

    Naast Radio FIP op kanaal 104 worden ook de zenders Radio Sunrise (een station voor Hindostanen dat opereert vanuit Rotterdam) en Radio Continu (een regionaal commercieel station uit Noord-Nederland) in het aanbod opgenomen. UPC biedt daarmee meer dan honderd digitale radiokanalen aan, waarvan alle Nederlandstalige radiozenders ongecodeerd zijn.

    Radio FiP in Nederland

    De Franse radiozender kent een eigen vertegenwoordiging in Nederland. Deze is onder de noemer FipNed actief op internet, twitter en facebook. FIP kwam op 15 januari aanstaande zelfs naar Groningen om opnames te maken van Eurosonic. Luister hier de interviews terug.
    UPCFIPRadio FipFipNedProgrammaraaddigitale radioRadio SunriseRadio Continu

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:23 uur
    Voor veel mensen bestaat dance-act 2 Brothers on the 4th Floor uit zangeres Des-Ray en rapper D-Rock, maar hoe zit het dan met die ‘twee broers’? In 90’s Dance zien we de geschiedenis van deze hitmachine, die flink scoorde met o.a. Dreams en Never Alone. Broers Bobby en Martin Boer vertellen hoe ze hun eerste hit scoorden, maar eigenlijk helemaal geen zin hadden in alle aandacht die daarbij hoorde. Het duo ronselde twee frisse gezichten voor de populaire dance-act, terwijl de ze achter de schermen muziek bleven maken.

    TV-TIP Het Jachtseizoen

    Het Jachtseizoen
    SBS6 om 20:30 uur
    Het jachtseizoen is weer geopend! De mannen van StukTV achtervolgen een nieuwe lichting BN’ers, die in een oranje overall proberen te ontkomen. Het levert spannende taferelen op, maar het is vooral de chemie tussen de voortvluchtigen die op de lachspieren werkt. Dit seizoen zien we al een paar potentiële pareltjes, met duo’s als Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Bridget Maasland en Richard Groenendijk én Wolter Kroes en John de Bever. Zijn hun ontsnappingsplannen wel echt waterdicht?

    Interview