1. Nieuws

  Freeview HD officieel gestart in Groot-Brittannië

  In Groot-Brittannië is Freeview HD deze week officieel van start gegaan. Na testuitzendingen in onder meer London zijn nu ITV HD, BBC HD en Channel 4 HD via Freeview HD beschikbaar. HD televisie via de DVB-T2 norm kan potentieel door enkele miljoenen kijkers worden ontvangen.
  Jan-Hein Visser
  31 maart 2010
  comments 0
  Freeview HD officieel gestart in Groot-Brittannië
  In Groot-Brittannië is Freeview HD deze week officieel van start gegaan. Na testuitzendingen in onder meer London zijn nu ITV HD, BBC HD en Channel 4 HD via Freeview HD beschikbaar. HD televisie via de DVB-T2 norm kan potentieel door enkele miljoenen kijkers worden ontvangen. Televisie via de ether speelde en speelt in Groot-Brittannië de hoofdrol omdat kabel er slechts een zeer marginale rol speelt.

  In Wales zal naast ITV1 HD en BBC HD de zender S4C in HD gaan uitzenden. In steden als Birmingham, Manchester, Leeds en Cardiff kunnen kijkers nu met speciale DVB-T2 ontvangers de HD signalen ontvangen via de ether. Deze bereiken overigens Nederland of België niet, maar via Freesat kunnen BBC HD en ITV HD alsnog worden ontvangen. De laatste geruchten stellen dat ook Channel 4 HD via Freesat niet heel lang meer op zich laat wachten.

  De HD pakketten zullen voorlopig vooral in stedelijke gebieden te ontvangen zijn met een potentieel bereik van 4,5 miljoen huishoudens. De Britse overheid draagt bij met een maar liefst 6 miljoen Britse Pond kostende marketingcampagne. Wanneer in juni het WK voetbal van start gaat, wil Freeview HD een potentieel ontvangstbereik van 50% realiseren. In Nederland (Digitenne) is HDTV via de ether in de verste verte nog niet in zicht.

  FreeviewGroot-BritanniëDVB-T2

  Reacties

 1. TV-TIP It Happened One Night

  It Happened One Night
  Een om 15:30 uur
  Komedie van Frank Capra, gebaseerd op een verhaal van Samuel Hopkins Adams. De verwende Ellie Andrews loopt weg van haar rijke vader, omdat die niet wil dat zijn dochter met een playboy trouwt. In de bus op weg naar New York, leert ze Peter Warner, een werkloze journalist, kennen. Het duo kan het eerst niet zo best met elkaar vinden, maar wanneer de bus pech heeft besluiten ze toch samen te gaan liften. Warner ziet wel een verhaal in hun ongelukkig avontuur, maar de zaken worden ingewikkeld als de weggelopen erfgename en de vrijpostige journalist verliefd worden op elkaar...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP FC Barcelona - Real Madrid

  FC Barcelona - Real Madrid
  Ziggo Sport Select om 16:15 uur
  Verslag van de wedstrijd FC Barcelona - Real Madrid, gespeeld in de Primera Division.

  Zappen.blog.nl