1. Nieuws

  Freeview HD officieel gestart in Groot-Brittannië

  In Groot-Brittannië is Freeview HD deze week officieel van start gegaan. Na testuitzendingen in onder meer London zijn nu ITV HD, BBC HD en Channel 4 HD via Freeview HD beschikbaar. HD televisie via de DVB-T2 norm kan potentieel door enkele miljoenen kijkers worden ontvangen.
  Jan-Hein Visser
  31 maart 2010
  comments 0
  Freeview HD officieel gestart in Groot-Brittannië
  In Groot-Brittannië is Freeview HD deze week officieel van start gegaan. Na testuitzendingen in onder meer London zijn nu ITV HD, BBC HD en Channel 4 HD via Freeview HD beschikbaar. HD televisie via de DVB-T2 norm kan potentieel door enkele miljoenen kijkers worden ontvangen. Televisie via de ether speelde en speelt in Groot-Brittannië de hoofdrol omdat kabel er slechts een zeer marginale rol speelt.

  In Wales zal naast ITV1 HD en BBC HD de zender S4C in HD gaan uitzenden. In steden als Birmingham, Manchester, Leeds en Cardiff kunnen kijkers nu met speciale DVB-T2 ontvangers de HD signalen ontvangen via de ether. Deze bereiken overigens Nederland of België niet, maar via Freesat kunnen BBC HD en ITV HD alsnog worden ontvangen. De laatste geruchten stellen dat ook Channel 4 HD via Freesat niet heel lang meer op zich laat wachten.

  De HD pakketten zullen voorlopig vooral in stedelijke gebieden te ontvangen zijn met een potentieel bereik van 4,5 miljoen huishoudens. De Britse overheid draagt bij met een maar liefst 6 miljoen Britse Pond kostende marketingcampagne. Wanneer in juni het WK voetbal van start gaat, wil Freeview HD een potentieel ontvangstbereik van 50% realiseren. In Nederland (Digitenne) is HDTV via de ether in de verste verte nog niet in zicht.

  FreeviewGroot-BritanniëDVB-T2

  Reacties

 1. TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Trust

  Trust
  SBS9 om 20:30 uur
  De familie Cameron is het perfecte voorbeeld van een gelukkig gezin. Alles loopt voorspoedig tot het moment dat de veertien jaar oude Annie (Liana Liberato) haar eerste vriendje Charlie leert kennen via internet. Na maanden van onschuldig communiceren via het web besluit Annie, in een weekend dat ze alleen thuis is, af te spreken met Charlie. Dan komt ze er op een afschuwelijke manier achter dat Charlie (Chris Henry Coffey) niet is wie hij aanvankelijk leek te zijn. Geschokt door wat hun dochter aangedaan is, gaan Annies ouders (Clive Owen en Catherine Keener) de strijd aan om hun dochter in het reine te laten komen met wat er gebeurd is.

  Zappen.blog.nl