1. Nieuws

    Geen Europese subsidies voor glasvezel

    Europa stelt veel minder subsidiegeld voor de uitrol van breedbandinternetdiensten in buitengebieden beschikbaar. Dat treft vooral aanleg van glasvezelnetwerken.
    Jarco Kriek
    28 juli 2014
    comments 3
    Geen Europese subsidies voor glasvezel
    Foto: ANP

    Europa stelt veel minder subsidiegeld voor de uitrol van breedbandinternetdiensten in buitengebieden beschikbaar. Dat treft vooral aanleg van glasvezelnetwerken.

    In eerste instantie wilde Europa bijna tien miljard euro in breedbandinfrastructuren investeren. Dat is nu met maar liefst negentig procent naar één miljard euro verlaagd. Daarvan is nog slechts 150 miljoen euro voor Europese breedbandinternetnetwerken zoals glasvezel geoormerkt wordt. Dit bedrag moet over alle Europese lidstaten verdeeld worden. De Nederlandse overheid blijft de aanleg van glasvezelnetwerken in buitengebieden tot op zekere hoogte financieel ondersteunen. Dat heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

    Alternatieven

    Wel kijkt de minister naar alternatieven voor de komst van snel breedbandinternet op het platteland. Daarbij wordt vooral gekeken naar de draadloze mogelijkheden 4G en straalverbindingen. KPN en Vodafone hebben op dit moment al een vrijwel landelijke dekking met 4G-diensten. In Zeeland is Delta Kabel een proef met draadloos Docsis begonnen. Hierdoor kan met via straalverbindingen een groot onbekabeld gebied van snel internet voorzien.

    glasvezelbreedbandinternet4GDocsisdraadlooswifisatellietbuitengebiedpolderplattelandEuropaEuropese CommissiesubsidieEconomische Zaken

    Reacties

  1. TV-TIP De frisse start

    De frisse start
    24Kitchen om 18:35 uur
    In "Frisse Start" helpen 24Kitchen-chefs Roberta Pagnier en Danny Jansen het nieuwe jaar goed te beginnen met lekkere en bewuste recepten.

    Doe mee en win!

    • *

      5X BLU-RAY ABSOLUTELY FABULOUS: THE MOVIE

      Edina en Patsy zijn terug en de dames beschikken nog steeds over de nodige glitter en glamour. Maar als ze de schuld krijgen van een groot incident tijdens een u?berhip fashionfeestje worden ze het middelpunt van een mediaschandaal. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

    TV-TIP De aardappeleters

    De aardappeleters
    NPO 2 om 19:50 uur
    De aardappeleter rolt uit de kroeg en wil reepjes vlees in een rond broodje. En 't waren niet de Turken, niet de Grieken maar de Joden uit Israël die dat eerder snapten dan de aardappeleters zelf.

    Zappen.blog.nl