Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Geen exclusiviteit HD-kanalen Eredivisie Live

    Er is geen exclusiviteit bij HD-kanalen van Eredivisie Live via glasvezelnetwerken. Alle televisie-aanbieders mogen de 4 HD-kanalen doorgeven. Probleem is echter de beschikbare bandbreedte.
    Jarco Kriek
    17 september 2010
    comments 0
    Geen exclusiviteit HD-kanalen Eredivisie Live

    Reggefiber en Glashart Media hebben geen exclusiviteit bij het doorgeven van alle HD-kanalen van het betaalkanaal Eredivisie Live. Dat op dit moment alle vier voetbalkanalen van Eredivisie Live in HD-kwaliteit wordt aangeboden komt door de beschikbare bandbreedte.

    Via het glasvezelnetwerk van Reggefiber en het zenderaanbod van Glashart Media zijn op dit moment naast Eredivisie Live HD ook Eredivisie Live 2 HD, Eredivisie Live 3 HD en Eredivisie Live 4 HD beschikbaar. Dit komt omdat er via dit glasvezelnetwerk voldoende bandbreedte beschikbaar is om deze voetbalkanalen naast de standaard SD-beeldkwaliteit ook in HD-kwaliteit te kunnen doorgeven. Inmiddels heeft Eredivisie Live met alle televisie-aanbieders nieuwe distributieovereenkomsten gesloten. Het gaat hier om één totaalpakket met daarin alle SD- en HD-kanalen. Tevens is ook de Video on Demand dienst Wedstrijd Gemist in deze nieuwe distributieovereenkomst opgenomen. Het is de vrijheid van de televisie-aanbieder om zelf te bepalen welke televisiekanalen men uit dit totaalpakket gaat aanbieden richting haar abonnees. Zo kiezen CanalDigitaal en Digitenne (KPN) er op dit moment bijvoorbeeld voor om slechts twee van de vier kanalen in SD-kwaliteit door te geven.

    Alle televisie-aanbieders die op dit moment slechts één HD-kanaal doorgeven hoeven geen nieuwe overeenkomst met Eredivisie Live te sluiten om de resterende drie HD-kanalen ook door te gaan geven. In praktijk blijkt echter dat bandbreedte-schaarste vele televisie-aanbieders hebben doen besluiten om het HD-aanbod voorlopig te beperken tot alleen het hoofdkanaal Eredivisie Live HD, dat een HD-simulcast is van Eredivisie Live 1. De verwachting is echter wel dat in de loop van het lopende voetbalseizoen meer televisie-aanbieders besluiten om het aanbod van HD-kanalen van Eredivisie Live uit te breiden.


     
    Eredivisie LiveHDTVglasvezelReggefiberGlashart MediaUPCZiggoCaiwayKPNDigitenneTele2Interactieve TVCanalDigitaalbandbreedte

    Reacties