Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Geen kavel A7 compensatie radiozenders

    Minister Kamp van Economische Zaken is niet van plan om commerciële zenders financieel te compenseren na de goedkopere verkoop van frequentiekavel A7 aan Radio 10.
    Jarco Kriek
    31 maart 2014
    comments 0
    Geen kavel A7 compensatie radiozenders

    Minister Kamp van Economische Zaken is niet van plan om commerciële zenders financieel te compenseren na de goedkopere verkoop van frequentiekavel A7 aan Radio 10.

    De radiozenders hebben om de compensatie gevraagd omdat ze voor hun etherfrequenties veel meer betalen dan Radio 10. De commerciële radiozenders betalen gemiddeld rond de vier miljoen euro per jaar van hun frequentiekavel. Radio 10 betaalt nog geen driehonderdduizend euro. Radiozenders klagen dat ze inkomsten mislopen omdat Radio 10 hierdoor goedkopere reclametarieven bij adverteerders kan aanbieden.

    Ondernemersrisico

    In een Kamerdebat liet minister Kamp weten dat hij niet van plan is om de commerciële radiozenders financieel tegemoet te komen. De bewindsman ziet de huidige situatie als ondernemersrisico. Dat stuitte op kritiek van een meerderheid van de Tweede Kamer. Die stelt dat Kamp de belofte van zijn voorganger Maxime Verhagen moet nakomen dat commerciële zenders een gelijk speelveld dienen te hebben. Mocht de minister bij zijn standpunt blijven dan stappen de radiozenders naar de rechter.

    Radio 10. A7kavelfrequentiekavel538Q-MusicSky Radio100%NLRadio VeronicaSublime

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview