1. Nieuws

  Gehele publieke omroep België moet bezuinigen

  Beide publieke omroepen in België moeten bezuinigen. Na de Vlaamse omroep VRT moet ook de Waalse omroep RTBF de broekriem strakker aantrekken.
  Jarco Kriek
  22 oktober 2014
  comments 0
  Gehele publieke omroep België moet bezuinigen
  Foto: ANP

  Beide publieke omroepen in België moeten bezuinigen. Na de Vlaamse omroep VRT moet ook de Waalse omroep RTBF de broekriem strakker aantrekken.

  De Waalse regering heeft besloten dat de RTBF drie procent minder subsidie krijgt. Het is aan de beleidsmakers van de publieke omroep zelf om te bepalen waar de bezuiniging vandaan wordt gehaald. Voor het einde van het jaar moet bekend zijn waar de RTBF op gaat bezuinigen. In Franstalige Belgische media wordt gesuggereerd dat het budget van ARTE Belgique van drie naar één miljoen euro per jaar wordt teruggebracht. RTBF lijkt naar een weg te zoeken om het personeel buiten de bezuinigingsoperatie te laten. Het wil daarvoor ook gaan schrappen in de aankoop van uitzendrechten van sportevenement.

  RTBFVRTpublieke omroepBelgiëVlaanderenWalloniëbezuinigingbezuinigenArte Beliquevoetbaluitzendrechtensport

  Reacties

 1. TV-TIP The Rock

  The Rock
  Veronica om 20:00 uur
  De afvallige generaal Francis X. Hummel maakt zich met zijn marinecommando's meester van wat de best beveiligde gevangenis aller tijden was: Alcatraz. Ze gijzelen er 81 toeristen en vragen 100 miljoen dollars losgeld ter compensatie voor de familie van overleden manschappen tijdens geheime operaties. Als hun eis niet ingewilligd wordt, zullen vijftien zenuwgasraketten San Francisco treffen. Slechts twee mannen kunnen de stad en de gijzelaars redden. De ene is een jonge FBI-agent die alles afweet van chemische wapens, de andere is de enige man die er ooit in geslaagd is uit Alcatraz te ontsnappen: de mysterieuze macho John Mason ...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Vier seizoenen aan de Amstel

  Vier seizoenen aan de Amstel
  NPO 1 om 22:10 uur
  Avond na avond staat er een team van de beste chefs en sommeliers klaar in het sterrenrestaurant aan de Amstel en Kerst komt er aan.

  Zappen.blog.nl