1. Nieuws

  Gehele publieke omroep België moet bezuinigen

  Beide publieke omroepen in België moeten bezuinigen. Na de Vlaamse omroep VRT moet ook de Waalse omroep RTBF de broekriem strakker aantrekken.
  Jarco Kriek
  22 oktober 2014
  comments 0
  Gehele publieke omroep België moet bezuinigen
  Foto: ANP

  Beide publieke omroepen in België moeten bezuinigen. Na de Vlaamse omroep VRT moet ook de Waalse omroep RTBF de broekriem strakker aantrekken.

  De Waalse regering heeft besloten dat de RTBF drie procent minder subsidie krijgt. Het is aan de beleidsmakers van de publieke omroep zelf om te bepalen waar de bezuiniging vandaan wordt gehaald. Voor het einde van het jaar moet bekend zijn waar de RTBF op gaat bezuinigen. In Franstalige Belgische media wordt gesuggereerd dat het budget van ARTE Belgique van drie naar één miljoen euro per jaar wordt teruggebracht. RTBF lijkt naar een weg te zoeken om het personeel buiten de bezuinigingsoperatie te laten. Het wil daarvoor ook gaan schrappen in de aankoop van uitzendrechten van sportevenement.

  RTBFVRTpublieke omroepBelgiëVlaanderenWalloniëbezuinigingbezuinigenArte Beliquevoetbaluitzendrechtensport

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl