1. Nieuws

  Gehele RTBF aanbod op Astra

  Alle TV- en Radioprogramma's van de Belgisch-Waalse omroep RTBF zullen binnenkort via Télésat worden aangeboden op de Astra satelliet.
  Jan-Hein Visser
  25 april 2008
  comments 0
  Gehele RTBF aanbod op Astra
  TéléSAT moet officieel nog starten maar het zusterbedrijf van satellietaanbieder TV Vlaanderen Digitaal heeft in ieder geval één van de belangrijkste partijen binnengehaald. Deze week werd een overeenkomst getekend met de Franstalige Belgische publieke omroep RTBF die voor Brussel, Wallonië en Eupen radio en televisie verzorgt.

  Télésat is een nieuw digitaal satellietplatform dat de Waalse regio voor het eerst van satelliet-tv en radio gaat voorzien. Kurt Pauwels, directeur van TV Vlaanderen heeft geen groot aandeel in het opzetten van dit pakket waarmee een gewaagde stap wordt gezet. Immers is Wallonië vrij dicht bekabeld en moet er dus een compleet nieuwe doelgroep worden aangeboord.

  In ieder geval zal het pakket in heel België én Luxemburg legaal verkrijgbaar zijn. Doorgifte in Nederland is vrij onwaarschijnlijk, al was het maar omdat het pakket volgens de eerste persberichten in de nieuwe MPEG-4 norm zal worden uitgezonden en ook direct HD-ready zijn. Gedeeltelijk althans want veel zenders zullen in het nog gangbare MPEG-2 overgenomen kunnen worden van TV Vlaanderen of bijvoorbeeld CanalSat France.

  In elk geval zal het pakket, naast de al op Astra 1 aanwezige RTBF Sat (derde TV kanaal) en RTBF International (Radiozender die een mix is van La Première en Vivacité) de binnenlandse stations La Une, La Deux en radiozenders La Première, Viva Bruxelles, Musique 3, Classic 21 en Pure FM gaan omvatten. Ook valt te verwachten dat in Wallonië geliefde stations als France 2,3 en TF1 in het aanbod zullen komen. Vooral TF1 is daarbij wel een te nemen horde omdat die bekend staan om het vragen van vrij hoge doorgifte vergoedingen.

  Met commerciële zenders als RTL TVi worden door Télésat ook nog besprekingen gevoerd. Deze zijn nu via de kabel te ontvangen en die exclusiviteit zal doorbroken moeten worden. Het definitieve pakket en de officiële start zijn nog niet bekend gemaakt maar wel is onze redactie bekend dat alles technisch al voorbereid en is er intussen ook al een dealer netwerk opgezet.

  RTBFTélésatWalloniëBelgiëAstra

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl