1. Nieuws

  Gehele RTBF aanbod op Astra

  Alle TV- en Radioprogramma's van de Belgisch-Waalse omroep RTBF zullen binnenkort via Télésat worden aangeboden op de Astra satelliet.
  Jan-Hein Visser
  25 april 2008
  comments 0
  Gehele RTBF aanbod op Astra
  TéléSAT moet officieel nog starten maar het zusterbedrijf van satellietaanbieder TV Vlaanderen Digitaal heeft in ieder geval één van de belangrijkste partijen binnengehaald. Deze week werd een overeenkomst getekend met de Franstalige Belgische publieke omroep RTBF die voor Brussel, Wallonië en Eupen radio en televisie verzorgt.

  Télésat is een nieuw digitaal satellietplatform dat de Waalse regio voor het eerst van satelliet-tv en radio gaat voorzien. Kurt Pauwels, directeur van TV Vlaanderen heeft geen groot aandeel in het opzetten van dit pakket waarmee een gewaagde stap wordt gezet. Immers is Wallonië vrij dicht bekabeld en moet er dus een compleet nieuwe doelgroep worden aangeboord.

  In ieder geval zal het pakket in heel België én Luxemburg legaal verkrijgbaar zijn. Doorgifte in Nederland is vrij onwaarschijnlijk, al was het maar omdat het pakket volgens de eerste persberichten in de nieuwe MPEG-4 norm zal worden uitgezonden en ook direct HD-ready zijn. Gedeeltelijk althans want veel zenders zullen in het nog gangbare MPEG-2 overgenomen kunnen worden van TV Vlaanderen of bijvoorbeeld CanalSat France.

  In elk geval zal het pakket, naast de al op Astra 1 aanwezige RTBF Sat (derde TV kanaal) en RTBF International (Radiozender die een mix is van La Première en Vivacité) de binnenlandse stations La Une, La Deux en radiozenders La Première, Viva Bruxelles, Musique 3, Classic 21 en Pure FM gaan omvatten. Ook valt te verwachten dat in Wallonië geliefde stations als France 2,3 en TF1 in het aanbod zullen komen. Vooral TF1 is daarbij wel een te nemen horde omdat die bekend staan om het vragen van vrij hoge doorgifte vergoedingen.

  Met commerciële zenders als RTL TVi worden door Télésat ook nog besprekingen gevoerd. Deze zijn nu via de kabel te ontvangen en die exclusiviteit zal doorbroken moeten worden. Het definitieve pakket en de officiële start zijn nog niet bekend gemaakt maar wel is onze redactie bekend dat alles technisch al voorbereid en is er intussen ook al een dealer netwerk opgezet.

  RTBFTélésatWalloniëBelgiëAstra

  Reacties

 1. TV-TIP Braveheart

  Braveheart
  Net5 om 20:30 uur
  Na zijn zemelige regiedebuut verraste Mel Gibson vriend en vijand met dit bloederige spektakelstuk. De Schotse rebellenleider William Wallace verzet zich tegen de wrede Engelse koning Edward I. Deze heeft het land ingenomen en is een bedreiging voor de vrijheid van alle Schotten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Shadow World

  Shadow World
  NPO 2 morgen om 00:00 uur
  De wereldwijde wapenhandel telt zijn winsten in dollars en zijn verliezen in mensenlevens. In de nasleep van iedere oorlog duiken er weer geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Deze intense docu legt de business van de wereldwijde wapenhandel bloot.