1. Nieuws

  Gemiddeld 7 miljoen thuiskijkers Nederland-Brazilië

  Gemiddeld 7 miljoen Nederlanders hebben gistermiddag in huiselijke kring gekeken naar de wedstrijd Nederland-Brazilië (2-1).
  3 juli 2010
  comments 0
  Gemiddeld 7 miljoen thuiskijkers Nederland-Brazilië
  Gemiddeld 7 miljoen Nederlanders hebben gistermiddag in huiselijke kring gekeken naar de wedstrijd Nederland-Brazilië (2-1).

  Tijdens de wedstrijd liep het aantal kijkers op, zo meldt de NOS. In de slotseconden van de wedstrijd waren 8,2 miljoen mensen thuis getuige van de overwinning van Oranje.
   
  De kwartfinale tussen Ghana en Uruguay (de tegenstander van Nederland in de halve finale) werd door 3,4 miljoen bekeken. Het slot van de beslissende penaltyreeks was met 4,9 miljoen televisiekijkers het best bekeken deel van de wedstrijd.  Hoeveel mensen de WK-wedstrijd tegen Brazilie buitenshuis hebben gevolgd, wordt morgen bekend.

  Opvallend is dat ook laat in de avond en begin van de nacht mensen nog afstemden op Nederland 1. Studio Sportzomer - het programma van Jack van Gelder én de eerste Avondetappe met Mart Smeets rondom de start van de Tour de France in Rotterdam - trok ruim 1,8 miljoen kijkers.

  De cliffhanger van GTST was goed voor 1.018.000 kijkers.

  Bron: Stichting Kijkonderzoek/NOS.

  OranjeNederlandBraziliëkijkersStudio SportzomerGTST

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP SOS Kinderdorpen

  SOS Kinderdorpen
  RTL 4 om 15:50 uur
  Tweeluik waarin Loïs Lane, Gers Pardoel en Anna Nooshin voor SOS Kinderdorpen door Oeganda reizen. Oeganda is een prachtig land, maar ook één van de allerarmste ter wereld. SOS Kinderdorpen staat klaar voor kinderen die geen ouders of zelfs helemaal geen familie hebben. Hoe doen ze dat in Oeganda? De inspiratie die de BN'ers opdeden tijdens deze reis, resulteert in een bijzondere ontknoping en een mooie verrassing voor de SOS-moeders die met hart en ziel voor kwetsbare kinderen zorgen.

  Zappen.blog.nl