1. Nieuws

  Gemiddeld 7 miljoen thuiskijkers Nederland-Brazilië

  Gemiddeld 7 miljoen Nederlanders hebben gistermiddag in huiselijke kring gekeken naar de wedstrijd Nederland-Brazilië (2-1).
  3 juli 2010
  comments 0
  Gemiddeld 7 miljoen thuiskijkers Nederland-Brazilië
  Gemiddeld 7 miljoen Nederlanders hebben gistermiddag in huiselijke kring gekeken naar de wedstrijd Nederland-Brazilië (2-1).

  Tijdens de wedstrijd liep het aantal kijkers op, zo meldt de NOS. In de slotseconden van de wedstrijd waren 8,2 miljoen mensen thuis getuige van de overwinning van Oranje.
   
  De kwartfinale tussen Ghana en Uruguay (de tegenstander van Nederland in de halve finale) werd door 3,4 miljoen bekeken. Het slot van de beslissende penaltyreeks was met 4,9 miljoen televisiekijkers het best bekeken deel van de wedstrijd.  Hoeveel mensen de WK-wedstrijd tegen Brazilie buitenshuis hebben gevolgd, wordt morgen bekend.

  Opvallend is dat ook laat in de avond en begin van de nacht mensen nog afstemden op Nederland 1. Studio Sportzomer - het programma van Jack van Gelder én de eerste Avondetappe met Mart Smeets rondom de start van de Tour de France in Rotterdam - trok ruim 1,8 miljoen kijkers.

  De cliffhanger van GTST was goed voor 1.018.000 kijkers.

  Bron: Stichting Kijkonderzoek/NOS.

  OranjeNederlandBraziliëkijkersStudio SportzomerGTST

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl