Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Glashart Media gaat vijf HD-kanalen FOX Sports aanbieden

    Glashart Media heeft als eerste bekendgemaakt een overeenkomst met FOX Sports voor de doorgifte van vijf voetbalkanalen te hebben gesloten.
    Jarco Kriek
    23 juli 2013
    comments 0
    Glashart Media gaat vijf HD-kanalen FOX Sports aanbieden

    Glashart Media heeft als eerste bekendgemaakt een overeenkomst met FOX Sports voor de doorgifte van vijf voetbalkanalen te hebben gesloten. FOX Sports is de nieuwe naam van betaalzender Eredivisie Live.

    De internetactiviteiten van Eredivisie Live zijn al naar FOX Sports gewijzigd. Op 1 augustus volgen de tv-zenders. Het huidige Eredivisie Live heeft een zenderaanbod van vier zenders. Het nieuwe FOX Sports krijgt vijf tv-kanalen. Om deze allemaal te bekijken dient men wel een combi-abonnement af te sluiten. De adviesprijs van dit abonnement bedraagt €24,95 per maand. Het afnemen van losse abonnementen is ook mogelijk. FOX Sports Eredivisie – dat uit drie kanalen bestaat – heeft een adviesprijs van €17,95. De uit twee kanalen bestaande betaalzender FOX Sports International kost €11,95. Voetballiefhebbers die alleen een abonnement op het eredivisievoetbal afnemen, krijgen voor dezelfde adviesprijs één voetbalkanaal minder. Ook het aanbod wordt minder. Voetbalwedstrijden uit buitenlandse competities worden vanaf 17 augustus op FOX Sports International uitgezonden. Uitzondering zijn de Europa League-wedstrijden waaraan Nederlandse voetbalclubs deelnemen. Deze blijven op FOX Sports Eredivisie te zien.

    Abonnementsprijzen nog niet bekend

    Glashart Media is een dienstverlener die tv- en radiodiensten levert aan serviceproviders die op glasvezelnetwerken van Reggefiber actief zijn. Omdat de serviceproviders zelf de prijzen van het zenderaanbod bepalen, zijn de abonnementsprijzen nog niet bekend. Wel is duidelijk dat Glashart Media zowel de losse FOX Sports-abonnementen als het combi-abonnement aan serviceproviders gaat aanbieden. Dat meldt het bedrijf op de eigen internetsite. De vijf FOX Sports-voetbalkanalen worden door Glashart Media allen in volwaardige HD-kwaliteit aangeboden.

    OpvallendE zendernummering FOX Sports

    Wat opvalt, is de nieuwe zendernummering van de FOX Sports-kanalen. Hierbij lopen voetbalkanalen van beide losse abonnementen door elkaar heen. Het lijkt dat FOX ervan uitgaat dat het merendeel van de huidige abonnees het duurdere combi-abonnement gaat afnemen. De zendernummering is als volgt: FOX Sports Eredivisie 1, FOX Sports International 2, FOX Sports Eredivisie 3, FOX Sports International 4 en FOX Sports Eredivisie 5. Bij serviceproviders die diensten bij Glashart Media afnemen zijn deze voetbalkanalen op de voorkeuzeposities 151 tot en met 155 in de zenderlijst te vinden.

    UPDATE: Glashart Media heeft aangegeven dat men nog geen overeenkomst met FOX Sports heeft. De informatie die op de eigen internetsite stond is derhalve verwijderd. Een woordvoerder verklaarde tegen Totaal TV dat deze informatie per abuis op de internetsite is geplaatst.
    Glashart MediaFOX SportsFox International ChannelsFICFOX Sports EredivisieFOX Sports InternationaKPNReggefiberglasvezelvoetbalConceptsEdutelFieberFypeHelden van NUKickXLONOnsBrabantNetScarletSolconTweak

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview