Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Goed begin BBC First

    Het nieuwe dramakanaal BBC First is goed uit de startblokken gekomen. De zender heeft in Nederland op dit moment nog een beperkt bereik, maar wist de kijkers desondanks goed te vinden.
    Jarco Kriek
    5 juni 2015
    comments 5
    Goed begin BBC First
    Het nieuwe dramakanaal BBC First in goed uit de startblokken gekomen. De zender heeft in Nederland op dit moment nog een beperkt bereik maar wist de kijkers desondanks goed te vinden.

    BBC First is een zender van BBC Worldwide – de commerciële tak van de Britse publieke omroep BBC – waarop Britse dramaseries te zien zijn. In Nederland is de zender vooralsnog alleen bij KPN en KPN Wholesale te bekijken. BBC Worldwide laat Totaal TV weten dat BBC First zich in de eerste weken goed zichtbaar heeft gemaakt. 

    Silent Witness kijktopper BBC First

    De zender begon in Nederland op 16 mei met uitzenden. In de eerste twee weken werd dagelijks een marktaandeel van 0,51 procent bij de belangrijkste doelgroep – vrouwen in de leeftijdscategorie 35 jaar en ouder – behaald. BBC Worldwide stelt dat iedere belangrijke concurrent tijden de prime time-uren tussen 20.00 en 24.00 uur werd overtroffen. Daarbij liet BBC First grotere keyspelers met ruim 79 procent achter zich. Met 0,8 procent marktaandeel is de serie Silent Witness de voorlopige kijktopper van BBC First.
    BBC FirstKPNInteractieve TVBBCBBC WorldwidedramaseriesdramaseriesZiggoThe MusketeersSherlockWitnessBanishedWolf Halluitzendrechtenovereenkomstdistributiedistributieovereenkomst

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview