Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Goede start The Voice Kids, Moordvrouw zakt ver terug

    Ondanks dat tv-zender RTL 4 de vrijdagavond blijft domineren, zijn er toch enkele schommelingen in de kijkcijfers waar te nemen. The Voice Kids startte gisteren goed, maar de programma’s er omheen minder.
    Jarco Kriek
    28 januari 2012
    comments 0
    Goede start The Voice Kids, Moordvrouw zakt ver terug
    Foto: ANP

    Ondanks dat tv-zender RTL 4 de vrijdagavond blijft domineren, zijn er toch enkele schommelingen in de kijkcijfers waar te nemen. The Voice Kids startte gisteren goed, maar de programma’s er omheen minder.

    Na één aflevering van The Voice Kids kan wellicht voorzichtig gesteld worden dat de aantrekkingskracht van de jeugdversie van het programmaformat The Voice voor tv-programma’s die hier om heen geprogrammeerd zijn iets minder dan bij de grote mensen-versie van The Voice. Wel heeft zich in veel huisgezinnen gisterenavond een nieuwe gewaarwording afgespeeld waarbij de kinderen op primetime bepaalden naar welk programma gekeken werd. Dat blijkt in ieder geval uit diverse meldingen op sociale media als twitter en facebook.

    The Voice Kids was gisteren met 2.604.000 kijkers het bestbekeken programma. De Nederlandse soap Goede Tijden, Slechte Tijden scoorde 1.842.000 kijkers. De RTL 4-politieserie Moordvrouw maakte met 1.717.000 kijkers de top 3 van de vrijdagavond compleet. Daarmee was er sprake van een terugloop van maar liefst 40 procent van het aantal kijkers ten opzichte van vorige week toen in de stemtelpauze van de finale van The Voice of Holland meer dan 3 miljoen mensen naar de eerste aflevering van Moordvrouw keken. Het bleef daarbij net de telefilm van Flikken Maastricht – die als inleiding van het nieuwe seizoen van de Nederlandse politieserie werd uitgezonden – voor. Ruim 1,6 miljoen kijkers stemden hiervoor rond 20.30 op Nederland 1 af, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

    RTL 4The Voice KidsGoede Tijden Slechte TijdenMoordvrouwFlikken MaastrichtThe VoiceThe Voice of HollandNederland 1Stichting KijkonderzoekSKO

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview