1. Nieuws

  Groei digitale televisie bij Ziggo

  Het aantal Ziggo-klanten dat digitale televisie kijkt, blijft groeien. Dat blijkt uit het kwartaaloverzicht van het derde kwartaal dat Ziggo vandaag openbaar maakte.
  Jarco Kriek
  19 oktober 2012
  comments 0
  Groei digitale televisie bij Ziggo

  Het aantal Ziggo-klanten dat digitale televisie kijkt, blijft groeien. Dat blijkt uit het kwartaaloverzicht van het derde kwartaal 2012 dat Ziggo vandaag openbaar maakte.

  Het aantal huishoudens in het verzorgingsgebied van Ziggo dat daadwerkelijk op het Ziggo-kabelnetwerk is aangesloten, bleef met 4,218 miljoen stabiel. Ziggo verloor in het derde kwartaal 27.000 tv-klanten. Het aantal dat naar analoge televisie keek, daalde met 37.000 naar 679.000. Daar tegenover stond een stijging van digitale tv-abonnees met 11.000 naar 2,253 miljoen abonnees. Hieruit blijkt dat nog slechts 23 procent van de klanten op het primaire tv-toestel naar analoge televisie kijkt.

  Meer video on demand en premium tv

  Verder blijkt dat het gebruik van de digitale tv-dienst video on demand in de afgelopen periode met honderdveertig procent is gegroeid. Daarnaast nemen tv-klanten bij Ziggo meer aanvullende tv-abonnementen – waaronder premiumabonnementen – af. Dit aantal steeg met vijfduizend naar 956.000. Hieruit blijkt dat 42,5 procent van de digitale tv-kijkers bij Ziggo één of meer aanvullende tv-abonnementen afneemt. Het maandelijks bedrag dat een Ziggo-abonnee bij het kabelbedrijf uitgeeft, steeg met één eurocent naar €40,44.

  Last van concurrentie KPN

  Bij de verkoop van Alles-in-1 triple play pakketten heeft Ziggo volgens haar topman Bernard Dijkhuizen vooral last van concurrentie van KPN en in mindere mate van T-Mobile en Vodafone. Dat komt vooral door de groei van het aantal huishoudens dat op glasvezelnetwerken is aangesloten. Hierdoor ervaart Ziggo in haar verzorgingsgebied grotere concurrentie van aanbieders van Alles-in-1 pakketten via glasvezel en in mindere mate DSL-netwerken.

  ZiggotelevisieinternettelefonieAlles-In-1triple playanaloogdigitaalvideo on demandpremiumkanalenFilm1Sport1Eredivisie LiveHBO

  Reacties

 1. TV-TIP Pyeongchang live

  Pyeongchang live
  NPO 1 om 09:30 uur
  Eindelijk! Kjeld Nuis op de Olympische Spelen. In 2009 en 2013 ging het nog gruwelijk fout, na ellende met ziekte en overconcentratie, maar deze keer wist de middenafstand-specialist zich met volle overtuiging te plaatsen op het OKT. Nuis gaat voor zijn grote droom: zijn tweede goud op de Spelen. Hij is vandaag de grote favoriet op de 1.000 meter.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Kameleon 2

  Kameleon 2
  NPO 3 om 15:30 uur
  Het duurde even voordat de schippers van de Kameleon hun eigen film kregen en na twee stuks is het ook wel genoeg. Hoewel deze film een vrijer verhaal volgt dan de vorige, is het meer van hetzelfde. De film is een beetje traag voor het moderne publiek, maar daar zullen de kinderen zich niet aan storen.