1. Nieuws

  Groei digitale televisie bij Ziggo

  Het aantal Ziggo-klanten dat digitale televisie kijkt, blijft groeien. Dat blijkt uit het kwartaaloverzicht van het derde kwartaal dat Ziggo vandaag openbaar maakte.
  Jarco Kriek
  19 oktober 2012
  comments 0
  Groei digitale televisie bij Ziggo

  Het aantal Ziggo-klanten dat digitale televisie kijkt, blijft groeien. Dat blijkt uit het kwartaaloverzicht van het derde kwartaal 2012 dat Ziggo vandaag openbaar maakte.

  Het aantal huishoudens in het verzorgingsgebied van Ziggo dat daadwerkelijk op het Ziggo-kabelnetwerk is aangesloten, bleef met 4,218 miljoen stabiel. Ziggo verloor in het derde kwartaal 27.000 tv-klanten. Het aantal dat naar analoge televisie keek, daalde met 37.000 naar 679.000. Daar tegenover stond een stijging van digitale tv-abonnees met 11.000 naar 2,253 miljoen abonnees. Hieruit blijkt dat nog slechts 23 procent van de klanten op het primaire tv-toestel naar analoge televisie kijkt.

  Meer video on demand en premium tv

  Verder blijkt dat het gebruik van de digitale tv-dienst video on demand in de afgelopen periode met honderdveertig procent is gegroeid. Daarnaast nemen tv-klanten bij Ziggo meer aanvullende tv-abonnementen – waaronder premiumabonnementen – af. Dit aantal steeg met vijfduizend naar 956.000. Hieruit blijkt dat 42,5 procent van de digitale tv-kijkers bij Ziggo één of meer aanvullende tv-abonnementen afneemt. Het maandelijks bedrag dat een Ziggo-abonnee bij het kabelbedrijf uitgeeft, steeg met één eurocent naar €40,44.

  Last van concurrentie KPN

  Bij de verkoop van Alles-in-1 triple play pakketten heeft Ziggo volgens haar topman Bernard Dijkhuizen vooral last van concurrentie van KPN en in mindere mate van T-Mobile en Vodafone. Dat komt vooral door de groei van het aantal huishoudens dat op glasvezelnetwerken is aangesloten. Hierdoor ervaart Ziggo in haar verzorgingsgebied grotere concurrentie van aanbieders van Alles-in-1 pakketten via glasvezel en in mindere mate DSL-netwerken.

  ZiggotelevisieinternettelefonieAlles-In-1triple playanaloogdigitaalvideo on demandpremiumkanalenFilm1Sport1Eredivisie LiveHBO

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl