Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Groot Frans zenderaanbod bij Ziggo

    Ziggo heeft diverse Franse zenders aan het zenderaanbod toegevoegd. Hiermee is het kabelbedrijf in één klap de aanbieder met het grootste Franstalige zenderaanbod in Nederland.
    Jarco Kriek
    5 april 2016
    comments 37
    Groot Frans zenderaanbod bij Ziggo

    Ziggo heeft diverse Franse zenders aan het zenderaanbod toegevoegd. Hiermee is het kabelbedrijf in één klap de aanbieder met het grootste Franstalige zenderaanbod in Nederland.


    Het Franse zenderaanbod van Ziggo bestaat uit acht zenders, namelijk France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, Arte, France 24, en TV5Monde. Niet alle Ziggo-klanten kunnen naar de Franse zenders kijken. Alleen gebruikers van de Horizon mediabox kunnen de acht zenders via een app bekijken. Ziggo gaat hiermee voor het eerst op een hybride manier tv-zenders aanbieden.

    Nieuwe manier van tv-kijken bij Ziggo

    Het Franstalige zenderpakket wordt namelijk niet via de standaard kabeluitzendmethode DVB-C, maar via IPTV geleverd. Hierdoor kan men alleen met de Horizon mediabox naar deze zenders kijken. De app is niet voor het Horizon GO-platform beschikbaar. Naar het Franse aanbod via tablet of smartphone kijken is dus niet mogelijk. Met het aanbieden van live tv-zenders via een app voor de Horizon mediabox introduceert Ziggo een nieuwe manier van tv-kijken. Het kan hierdoor tv-zenders bestemd voor een specifieke doelgroep toch aan klanten doorgeven zonder daarbij lineaire bandbreedte op het kabelnetwerk te gebruiken. Ziggo stelt wel dat de app voor het bekijken van Franse zenders nog een bèta-versie is. Horizon mediabox-bezitters kunnen vooralsnog gratis naar de Franse zenders kijken.

    Ziggo breidt Horizon uit

    William Linders – director content van Ziggo – kondigde het kijken van nichezenders via een Horizon mediabox-app eind vorig jaar al in de Digigids van Totaal TV aan. "Ziggo streeft er naar zijn klanten een steeds rijkere kijkervaring te bieden. Klanten hebben steeds meer de behoefte om naast het reguliere aanbod zelf te bepalen wat en wanneer ze kijken. Met het toevoegen van een reeks Franse zenders aan Horizon TV komen we tegemoet aan de wens van een specifieke doelgroep die graag televisiezenders in hun eigen moedertaal willen zien. Op termijn kunnen we via deze innovatie meer (buitenlandse) kanalen aanbieden en onze klanten bedienen met specifieke wensen", stelt Linders nu drie maanden later na de introductie van de TV Française-app.

    ZiggoHorizonMediaboxapphybridekabelinternetDVB-CIPTVbandbreedteTV FrancaiseappFransFrankrijkFrance 2France 3France 4France 5France ÔArteFrance 24TV5Monde

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview