1. Nieuws

  Grootste zendmast België na twee jaar weer vol in bedrijf

  De grootste zendinstallatie in België in Waver bij Brussel is eindelijk weer als vanouds in bedrijf. Sinds Pasen zijn DAB en DVB-T weer in heel België goed te ontvangen.
  Jan-Hein Visser
  29 maart 2016
  comments 6
  Grootste zendmast België na twee jaar weer vol in bedrijf
  De grootste zendinstallatie in België in Waver bij Brussel is eindelijk weer als vanouds in bedrijf. Sinds Pasen zijn DAB en DVB-T weer in heel België goed te ontvangen.

  De zendmast bij Waver werd in het voorjaar van 2014 door een aanslag getroffen. Hierdoor waren de signalen van de Franstalige RTBF, Duitstalige BRF en Euronews lange tijd minder goed te ontvangen. Een nieuwe mast is gebouwd en op 24 maart in bedrijf genomen. Alle signalen worden nu weer op volle sterkte uitgezonden.

  RTBF weer tot in Nederland

  Het uitzenden via de nieuwe mast en op volle sterkte betekent dat de signalen van RTBF, BRF en Euronews nu deels tot in Nederland reiken. Ontvangst van zowel DVB-T (kanaal UHF 56) en DAB (op kanaal VHF 12B) is met horizontaal gepolariseerde richtantennes mogelijk. Het DVB-T signaal bevat RTBF La Une, - Deux - Trois en Euronews/BRF evenals een radiopakket. Het DAB pakket van de RTBF en BRF is nu zeker in West-Brabant nog vrij eenvoudig uit de lucht te halen. De kanalen in de DAB-norm zijn wel storingsgevoeliger dan de DAB+ tests.
  WavreDABDVB-TRTBFVRTBelgië

  Reacties

 1. TV-TIP Het vonnis

  Het vonnis
  NPO 3 om 22:00 uur
  Na een feestelijke avond bij zijn baas thuis, rijdt Luc Segers (Koen de Bouw) met zijn gezin naar huis. Wanneer ze onderweg stoppen om te tanken en een brood te halen bij een 24/7 automaat, slaat het noodlot toe. Wanneer Luc bijkomt uit een coma ligt hij in het ziekenhuis en blijkt hij zowel zijn vrouw als zijn dochter te zijn verloren. Verantwoordelijk voor het familiedrama is junkie Kenny de Groot, die door Luc wordt herkend op foto’s. De openbaar aanklager verzekert hem dat het recht zal zegevieren, maar niets blijkt minder waar… Kenny de Groot komt vrij vanwege een simpele procedurefout, ontdekt door zijn advocaat (Veerle Baetens). Verscheurt door verdriet en onmacht, neemt Luc het recht in eigen hand. Nu staat hij in de beklaagdenbank en zal hij zich moeten meten met de rechtstaat die hem in de steek heeft gelaten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Hotel Rwanda

  Hotel Rwanda
  RTL 8 morgen om 00:45 uur
  Het waargebeurde verhaal van een gewone man die de moed en kracht had zijn leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te redden. Hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is hotelmanager van het luxe Hotel des Milles Collines in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu?s en Tutsi?s begin jaren ?90 biedt Paul onderdak aan meer dan twaalfhonderd Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Paul vecht ook voor zijn eigen leven en dat van zijn (Tutsi)vrouw en kinderen.

  Zappen.blog.nl