1. Nieuws

  Grootste zendmast België na twee jaar weer vol in bedrijf

  De grootste zendinstallatie in België in Waver bij Brussel is eindelijk weer als vanouds in bedrijf. Sinds Pasen zijn DAB en DVB-T weer in heel België goed te ontvangen.
  Jan-Hein Visser
  29 maart 2016
  comments 6
  Grootste zendmast België na twee jaar weer vol in bedrijf
  De grootste zendinstallatie in België in Waver bij Brussel is eindelijk weer als vanouds in bedrijf. Sinds Pasen zijn DAB en DVB-T weer in heel België goed te ontvangen.

  De zendmast bij Waver werd in het voorjaar van 2014 door een aanslag getroffen. Hierdoor waren de signalen van de Franstalige RTBF, Duitstalige BRF en Euronews lange tijd minder goed te ontvangen. Een nieuwe mast is gebouwd en op 24 maart in bedrijf genomen. Alle signalen worden nu weer op volle sterkte uitgezonden.

  RTBF weer tot in Nederland

  Het uitzenden via de nieuwe mast en op volle sterkte betekent dat de signalen van RTBF, BRF en Euronews nu deels tot in Nederland reiken. Ontvangst van zowel DVB-T (kanaal UHF 56) en DAB (op kanaal VHF 12B) is met horizontaal gepolariseerde richtantennes mogelijk. Het DVB-T signaal bevat RTBF La Une, - Deux - Trois en Euronews/BRF evenals een radiopakket. Het DAB pakket van de RTBF en BRF is nu zeker in West-Brabant nog vrij eenvoudig uit de lucht te halen. De kanalen in de DAB-norm zijn wel storingsgevoeliger dan de DAB+ tests.
  WavreDABDVB-TRTBFVRTBelgië

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl