1. Nieuws

  Grootste zendmast België na twee jaar weer vol in bedrijf

  De grootste zendinstallatie in België in Waver bij Brussel is eindelijk weer als vanouds in bedrijf. Sinds Pasen zijn DAB en DVB-T weer in heel België goed te ontvangen.
  Jan-Hein Visser
  29 maart 2016
  comments 6
  Grootste zendmast België na twee jaar weer vol in bedrijf
  De grootste zendinstallatie in België in Waver bij Brussel is eindelijk weer als vanouds in bedrijf. Sinds Pasen zijn DAB en DVB-T weer in heel België goed te ontvangen.

  De zendmast bij Waver werd in het voorjaar van 2014 door een aanslag getroffen. Hierdoor waren de signalen van de Franstalige RTBF, Duitstalige BRF en Euronews lange tijd minder goed te ontvangen. Een nieuwe mast is gebouwd en op 24 maart in bedrijf genomen. Alle signalen worden nu weer op volle sterkte uitgezonden.

  RTBF weer tot in Nederland

  Het uitzenden via de nieuwe mast en op volle sterkte betekent dat de signalen van RTBF, BRF en Euronews nu deels tot in Nederland reiken. Ontvangst van zowel DVB-T (kanaal UHF 56) en DAB (op kanaal VHF 12B) is met horizontaal gepolariseerde richtantennes mogelijk. Het DVB-T signaal bevat RTBF La Une, - Deux - Trois en Euronews/BRF evenals een radiopakket. Het DAB pakket van de RTBF en BRF is nu zeker in West-Brabant nog vrij eenvoudig uit de lucht te halen. De kanalen in de DAB-norm zijn wel storingsgevoeliger dan de DAB+ tests.
  WavreDABDVB-TRTBFVRTBelgië

  Reacties

 1. TV-TIP Tegenlicht

  Tegenlicht
  NPO 2 om 21:05 uur
  Waar ligt de (ethische) grens als het gaat om het verzamelen, mis- en gebruiken van onze persoonlijke data door het bedrijfsleven? Te gast zijn verschillende experts op online-gebied.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Terminator 2: Judgment Day

  Terminator 2: Judgment Day
  Fox om 21:35 uur
  Skynet - het computersysteem dat anno 2029 oorlog voert tegen de mensheid - stuurt een nieuwe cyborg terug in de tijd. Deze geavanceerde, onverwoestbare versie van de "Terminator" heeft als enige opdracht het vermoorden van John Connor, een tiener die in de toekomst uit zal groeien tot de leider van het verzet tegen de robots van Skynet. Het verzet is op de hoogte van deze geheime missie en stuurt eveneens een "Terminator" : die moet John en zijn moeder Sarah beschermen...