1. Nieuws

  HbbTV nu ook via kabel beschikbaar

  Tot deze week kon de Nederlandse tv-kijker alleen via CanalDigitaal en Digitenne van de nieuwe interactieve tv-dienst HbbTV gebruikmaken. Sinds deze week wordt HbbTV ook officieel via de kabel aangeboden.
  Jarco Kriek
  4 februari 2012
  comments 0
  HbbTV nu ook via kabel beschikbaar

  Tot deze week kon de Nederlandse tv-kijker alleen via CanalDigitaal en Digitenne van de nieuwe interactieve tv-dienst HbbTV gebruikmaken. Sinds deze week wordt HbbTV ook officieel via de kabel aangeboden.

  Dat is niet het geval bij alle kabelaars. Grote kabelaanbieders als Ziggo en UPC geven HbbTV nog niet door. Wel bevestigden beide bedrijven aan Totaal TV dat men testen met HbbTV op interne testnetwerken uitvoert. Of bij deze twee grote kabelaanbieders HbbTV op korte termijn beschikbaar komt, is de vraag. Beide bedrijven hebben namelijk zelf een interactief platform op het eigen kabelnetwerk. Als men beschikt over een interactieve kabeldecoder – bij UPC is dit bij alle digitale abonnees het geval – kan men al naar interactieve diensten als Uitzending Gemist kijken. Juist dit Uitzending Gemist is één van de belangrijkste onderdelen van het huidige HbbTV aanbod van de Nederlandse publieke omroep.

  Het is Stichting Kabel Veendam die deze week officieel HbbTV aan haar klanten heeft gepresenteerd. Men dient in het bezit te zijn van een voor HbbTV geschikte HD-kabeldecoder of televisie met ingebouwde digitale HD-kabeltuner met HbbTV mogelijkheden. In Nederland is op dit moment alleen de Technisat ISIO C kabeldecoder op de markt die hiervoor geschikt is. Enkele televisietoestellen hebben deze functionaliteit ook. Bij Stichting Kabel Veendam wordt HbbTV alleen aangeboden via de HD-kanalen Nederland 1 HD, Nederland 2 HD en Nederland 3 HD.

  Landelijk is HbbTV in Nederland al via de satelliet beschikbaar. Bij CanalDigitaal is HbbTV juist alleen maar via de SD-versie van Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 aanwezig. Voor satellietontvangst zijn op dit moment meer modellen decoders aanwezig die HbbTV ondersteunen. Ook diverse televisiemodellen met satelliettuner hebben HbbTV-ondersteuning. Via de digitale ether is HbbTV op dit moment alleen in en om Hilversum beschikbaar. 


  HbbTVNPOpublieke omroepStichting Kabel VeendamDigitenneCanalDigitaalZiggoUPCCaiway

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl