1. Nieuws

  HbbTV nu ook via kabel beschikbaar

  Tot deze week kon de Nederlandse tv-kijker alleen via CanalDigitaal en Digitenne van de nieuwe interactieve tv-dienst HbbTV gebruikmaken. Sinds deze week wordt HbbTV ook officieel via de kabel aangeboden.
  Jarco Kriek
  4 februari 2012
  comments 0
  HbbTV nu ook via kabel beschikbaar

  Tot deze week kon de Nederlandse tv-kijker alleen via CanalDigitaal en Digitenne van de nieuwe interactieve tv-dienst HbbTV gebruikmaken. Sinds deze week wordt HbbTV ook officieel via de kabel aangeboden.

  Dat is niet het geval bij alle kabelaars. Grote kabelaanbieders als Ziggo en UPC geven HbbTV nog niet door. Wel bevestigden beide bedrijven aan Totaal TV dat men testen met HbbTV op interne testnetwerken uitvoert. Of bij deze twee grote kabelaanbieders HbbTV op korte termijn beschikbaar komt, is de vraag. Beide bedrijven hebben namelijk zelf een interactief platform op het eigen kabelnetwerk. Als men beschikt over een interactieve kabeldecoder – bij UPC is dit bij alle digitale abonnees het geval – kan men al naar interactieve diensten als Uitzending Gemist kijken. Juist dit Uitzending Gemist is één van de belangrijkste onderdelen van het huidige HbbTV aanbod van de Nederlandse publieke omroep.

  Het is Stichting Kabel Veendam die deze week officieel HbbTV aan haar klanten heeft gepresenteerd. Men dient in het bezit te zijn van een voor HbbTV geschikte HD-kabeldecoder of televisie met ingebouwde digitale HD-kabeltuner met HbbTV mogelijkheden. In Nederland is op dit moment alleen de Technisat ISIO C kabeldecoder op de markt die hiervoor geschikt is. Enkele televisietoestellen hebben deze functionaliteit ook. Bij Stichting Kabel Veendam wordt HbbTV alleen aangeboden via de HD-kanalen Nederland 1 HD, Nederland 2 HD en Nederland 3 HD.

  Landelijk is HbbTV in Nederland al via de satelliet beschikbaar. Bij CanalDigitaal is HbbTV juist alleen maar via de SD-versie van Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 aanwezig. Voor satellietontvangst zijn op dit moment meer modellen decoders aanwezig die HbbTV ondersteunen. Ook diverse televisiemodellen met satelliettuner hebben HbbTV-ondersteuning. Via de digitale ether is HbbTV op dit moment alleen in en om Hilversum beschikbaar. 


  HbbTVNPOpublieke omroepStichting Kabel VeendamDigitenneCanalDigitaalZiggoUPCCaiway

  Reacties

 1. TV-TIP Pyeongchang live

  Pyeongchang live
  NPO 1 om 10:00 uur
  Samen met Annouk van der Weijden gaat Irene Schouten op jacht naar een medaille bij de massastart. Een nieuw, spannend onderdeel bij de Spelen. Oranje heeft een ­logische taakverdeling: Van der Weijden gaat mee in de ontsnappingen of haalt rijders terug en Schouten spaart zich voor de eindsprint.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Wielrennen: Omloop het Nieuwsblad

  Wielrennen: Omloop het Nieuwsblad
  Een om 13:30 uur
  Er is natuurlijk al gereden in het Midden-Oosten, Australië en Zuid-Europa, maar de Omloop Het Nieuwsblad wordt gezien als dé openings­wedstrijd van het wielerseizoen. Greg van ­Avermaet won vorig seizoen en de Belgische ­topper is dit jaar opnieuw favoriet.