Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    HBO trekt stekker uit veelgeprezen serie

    De Amerikaanse betaalzender HBO stopt na twee seizoenen met de tv-serie Enlightened. Tegenvallende kijkcijfers zijn de grondslag van het besluit om met de serie te stoppen.
    Jarco Kriek
    31 maart 2013
    comments 0
    HBO trekt stekker uit veelgeprezen serie

    De Amerikaanse betaalzender HBO stopt na twee seizoenen met de tv-serie Enlightened. Tegenvallende kijkcijfers zijn de grondslag van het besluit om met de serie te stoppen.

    Hoofdrolspeelster Laura Dern ontving voor haar rol in de serie in 2011 een Golden Globe-nominatie. Ondanks dat de pers in de afgelopen twee jaar lovend over Enlightened waren, wist het onvoldoende kijkers te trekken. Met gemiddeld 220.000 kijkers per aflevering blijft het ver achter met andere HBO-series als Girls en Game of Thrones.

    Belangrijk

    Hoewel het Amerikaanse HBO geen uitspraken over het stoppen van Enlightened heeft gedaan, is het lage aantal kijkers zonder twijfel de renen van het stoppen van de tv-serie. De tv-serie had wel een trouwe kijkersschare. Deze zijn dan ook bedroefd dat het er geen derde seizoen komt.

    HBOHBO Nederlandserietv-serieEnlightened

    Reacties

  1. TV-TIP Louis Theroux Interviews…

    Louis Theroux Interviews…
    NPO 3 om 21:54 uur
    Voor de een is Chelsea Manning een heldin, en voor de ander een landverraadster van het ergste soort. De inlichtingenofficier gooide in 2010 750.000 gevoelige militaire documenten op straat, onder meer over misstanden tijdens de oorlogen in Afghanistan en Irak. Manning werd veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf, totdat president Obama de klokkenluidster in 2017 strafvermindering gaf. Louis Theroux vraagt Chelsea waarom ze de militaire geheimen deelde.

    TV-TIP Ondertussen aan de Hofvijver

    Ondertussen aan de Hofvijver
    NPO 2 om 22:18 uur
    De verbouwing van het Binnenhof is al enige tijd bezig en Splinter Chabot geeft een update over de vorderingen. Architecten Camiel Berns en Eric van Noord vertellen over hun plannen met het voormalige Hotel Central. Kleurhistoricus Judith Botan vertelt over het peperdure behang in de Tweede Kamer. Leuk (nou ja, leuk)feitje: de kosten van de Binnenhof-renovatie zijn inmiddels al verdubbeld tot bijna 1 miljard euro!

    Interview