1. Nieuws

  Het gaat slecht met de Nederlandse commerciële radio

  Het staat er slecht voor met de Nederlandse commerciële radio. Zo slecht zelfs dat diverse zenders al verdwenen zijn of binnenkort dreigen op te houden te bestaan.
  Jan-Hein Visser
  26 februari 2009
  comments 0
  Het gaat slecht met de Nederlandse commerciële radio
  Nadat BNR Nieuwsradio al in zwaar weer terecht is gekomen en de NVJ (Nederlandse Vereniging voor Journalisten) de noodklok luidt en de overheid verzoekt om de kosten voor het FM-kavel kwijt te schelden, heeft de volgende zender die er definitie mee stopt zich al aangekondigd.

  Radio BemBem, een kinderzender die gelieerd is aan Q Music, stopt er per 1 maart mee. De radiozender verdwijnt online en uit de Digitale en deels analoge radiopakketten. Dit omdat het station niet rendabel is. Daarmee treden ze in de voetsporen van Radio Noordzee Nationaal, Radio Rembrandt & Juize FM. Laatstgenoemde bestaat overigens nog wel digitaal via satelliet, kabel en internet als 538 Juize.

  Toch dreigen er nog méér stations te verdwijnen. Zo ziet het er voor Slam!FM economisch gezien niet gunstig uit en is de toekomst volgens bronnen uit de radiowereld onzeker. Nog slechter is het gesteld met de radiozenders Arrow Jazz en Arrow Classic Rock. Zij kunnen de licentiekosten voor de FM-zenders niet ophoesten en riepen al de hulp in van de luisteraar. De problemen rondom Arrow hebben mogelijk ook directe gevolgen voor CAZ!.


  ArrowSLAMCazBNRJuize

  Reacties

 1. TV-TIP Clara und das Geheimnis der Bären

  Clara und das Geheimnis der Bären
  NPO 3 om 15:30 uur
  Jeugdfilm. De dertienjarige Clara woont met haar moeder en stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Clara houdt erg veel van de natuur en van de mythes en sagen uit de regio. De ontdekking van een oude schoen brengt haar in contact met Susanna, een meisje dat leefde in 1808 en toen even oud was als Clara. Als er beren worden waargenomen in de streek, waarvan gedacht was dat deze waren uitgestorven, raakt het dorp in rep en roer. Clara doet haar uiterste best de beren te beschermen, waardoor haar leven en dat van Susanna met elkaar verweven worden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 16:30 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de KNSB Cup in Groningen. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste "schaatsstemmen" Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

  Zappen.blog.nl