Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Het Gesprek wil in 2010 starten met HDTV

    Themakanaal Het Gesprek heeft het streven om in 2010 te starten met HDTV. Daarmee wordt het aantal zenders dat in 2010 in HD verwacht wordt steeds groter.
    Jarco Kriek
    4 november 2009
    comments 0
    Het Gesprek wil in 2010 starten met HDTV

    Het lijkt er steeds meer op dat volgend jaar de definitieve doorbraak van HDTV aanstaande is. Belangrijke sportevenementen zoals de Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver en het Wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika spelen hierbij een belangrijke rol.

    Ook in Nederland gaan steeds meer zenders die nu in SD kwaliteit te ontvangen zijn de overstap maken naar HD. Inmiddels zijn de kanalen RTL7 HD en RTL8 HD van RTL Nederland gelanceerd. In het voorjaar van 2010 sluiten hierbij de zenders RTL4 HD en RTL5 HD aan. SBS Broadcasting start naar verwachting nog dit jaar met Net5 HD, In 2010 volgen dan de overige zenders SBS6 HD en Veronica HD.

    Maar ook kleinere themakanalen willen in 2010 de overstap maken naar HDTV. Zo laat Ruud Hendiks van Het Gesprek in het blad Footprint van Astra Benelux weten dat het streven van de televisiezender is dat men in 2010 gaat starten met HDTV. “Je moet niet in het verleden leven, het is veel leuker om in de toekomst te kijken” laat Hendriks in Footprint opschrijven.

    HDTVHet GesprekCanalDigitaalCaiwayCAIWUPCZiggoKPNRTLSBS

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview