1. Nieuws

  Humax introduceert LCD-scherm met geïntegreerde kabeldecoder

  Elektronicaproducent Humax, in ons land vooral bekend van satellietontvangers, introduceert twee LCD-tv’s met een ‘gecertificeerde’ geïntegreerde kabeldecoder en een harddiskrecorder.
  Jan-Hein Visser
  19 januari 2008
  comments 0
  Humax introduceert LCD-scherm met geïntegreerde kabeldecoder
  Elektronicaproducent Humax, in ons land vooral bekend van satellietontvangers, introduceert twee LCD-tv’s met een ‘gecertificeerde’ geïntegreerde kabeldecoder en een harddiskrecorder.
   
  Humax wil met dit product inspelen op de wensen van de consument om zonder losse set-top box digitale televisie te kunnen ontvangen.
   
  Het scherm is volgens de Nederlandse importeur gereed voor ontvangst van de digitale gecodeerde pakketten van onder meer Caiway, Kabelnoord, Delta en alle Zesko-kabelnetten (@home, Casema en Multikabel). De Irdeto-kaartlezer is ingebouwd, en accepteert het kaartje om de zenders waarop de kijker een abonnement heeft te decoderen.

  De kabelbedrijven zijn hier zelf echter geen voorstander van. Zij werken liever met set-top boxen, bijvoorbeeld vanwege te lanceren interactieve diensten. Bij UPC is het al helemaal niet mogelijk om deze toestellen te gebruiken: alle kanalen in het aanbod zijn gecodeerd en alleen met de aan een abonnement gekoppelde UPC set-top box te bekijken.
   
  Onlangs prees een grote elektronicazaak nog Sony LCD-schermen aan met geïntegreerde kabeltuner om zo naar de digitale tv van UPC te kijken; iets wat dus geheel niet mogelijk is. Ook de door Humax bedachte oplossing zal waarschijnlijk géén steun krijgen van de kabelbedrijven. De consument zal hiermee bepaalde functies moeten missen, zoals ‘Programma gemist’.
  LCDHumaxIrdeto

  Reacties

 1. TV-TIP Oh Obesitas

  Oh Obesitas
  SBS6 om 20:30 uur
  In 'Oh Obesitas' worden verschillende Haagse gezinnen gevolgd in hun strijd tegen de kilo's. We volgen niet alleen de inzet voor een gezonder leven, ook zien we het dagelijkse leven van de gezinnen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Batman

  Batman
  SBS9 om 20:30 uur
  In het onveilige Gotham City zijn criminelen de baas maar daar brengt de mysterieuze Batman verandering in. De gemaskerde burgerwacht pakt de criminaliteit aan en wordt de held van Gotham. Maar wanneer crimineel Jack Napier door een ongeluk verandert in The Joker krijgt Batman te maken met zijn grootste en gevaarlijkste tegenstander. 

  Zappen.blog.nl