1. Nieuws

  Humax introduceert LCD-scherm met geïntegreerde kabeldecoder

  Elektronicaproducent Humax, in ons land vooral bekend van satellietontvangers, introduceert twee LCD-tv’s met een ‘gecertificeerde’ geïntegreerde kabeldecoder en een harddiskrecorder.
  Jan-Hein Visser
  19 januari 2008
  comments 0
  Humax introduceert LCD-scherm met geïntegreerde kabeldecoder
  Elektronicaproducent Humax, in ons land vooral bekend van satellietontvangers, introduceert twee LCD-tv’s met een ‘gecertificeerde’ geïntegreerde kabeldecoder en een harddiskrecorder.
   
  Humax wil met dit product inspelen op de wensen van de consument om zonder losse set-top box digitale televisie te kunnen ontvangen.
   
  Het scherm is volgens de Nederlandse importeur gereed voor ontvangst van de digitale gecodeerde pakketten van onder meer Caiway, Kabelnoord, Delta en alle Zesko-kabelnetten (@home, Casema en Multikabel). De Irdeto-kaartlezer is ingebouwd, en accepteert het kaartje om de zenders waarop de kijker een abonnement heeft te decoderen.

  De kabelbedrijven zijn hier zelf echter geen voorstander van. Zij werken liever met set-top boxen, bijvoorbeeld vanwege te lanceren interactieve diensten. Bij UPC is het al helemaal niet mogelijk om deze toestellen te gebruiken: alle kanalen in het aanbod zijn gecodeerd en alleen met de aan een abonnement gekoppelde UPC set-top box te bekijken.
   
  Onlangs prees een grote elektronicazaak nog Sony LCD-schermen aan met geïntegreerde kabeltuner om zo naar de digitale tv van UPC te kijken; iets wat dus geheel niet mogelijk is. Ook de door Humax bedachte oplossing zal waarschijnlijk géén steun krijgen van de kabelbedrijven. De consument zal hiermee bepaalde functies moeten missen, zoals ‘Programma gemist’.
  LCDHumaxIrdeto

  Reacties

 1. TV-TIP Watchmen

  Watchmen
  RTL 7 om 20:00 uur
  Deze mysterieuze, spectaculaire actiefilm speelt zich af in 1985 in de straten van New York. Superhelden maken deel uit van het dagelijkse leven en spelen een belangrijke rol in de samenleving. Wanneer door één van de superhelden ontdekt wordt dat er een seriemoordenaar rondloopt met als doel hen allen uit te moorden, volgt er ontdekking op ontdekking. De missie van de Watchmen is te waken over de mensheid, maar wie houdt hen dan in de gaten?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Walking Tall

  Walking Tall
  Veronica om 20:00 uur
  Chris Vaughn (The Rock) is een ex-marinier die naar huis terugkeert. Wat hij aantreft is niet langer meer het stadje waar hij afscheid van nam. Zijn aardsrivaal Jay Hamilton (Neal McDonough) heeft het rustige plaatsje waar Chris opgroeide, veranderd in een spookstad, waar misdaad, drugs en geweld de boventoon voeren. Chris en zijn maatje Ray Templeton (Johnny Knoxville) besluiten te vechten voor de belangen van het dorp. Het wordt een keiharde strijd, maar ze geven niet op.

  Zappen.blog.nl