Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Hyves nu ook via je televisie

    Het was al eerder aangekondigd maar vanaf vandaag is het dan eindelijk zover. Tele2 abonnees kunnen hyven via het televisietoestel nu Hyves TV officieel gestart is.
    Jarco Kriek
    25 november 2008
    comments 0
    Hyves  nu ook via je televisie

    Televisieabonnees van Tele2 kunnen vanaf vandaag via de IPTV decoder van het bedrijf “hyven” via de televisie. Men kan het eigen profiel raadplegen en foto’s, films en krabbels van vrienden via het televisiescherm bekijken. Hiervoor dient met de afstandsbediening van de IPTV decoder te gebruiken.

    Al enige tijd is er sprake van de Hyves via digitale televisieaanbieders zou worden gaan aangeboden. Alleen televisieaanbieders die gebruik kunnen maken van het ontvangen van een retoursignaal kunnen initiatieven zoals Hyves TV aanbieden aan de klanten. In Nederland zijn op dit moment alleen Tele2, KPN en UPC hiertoe in staat. Ziggo test op dit moment in het oude Casema gebied deze techniek ook, die tevens gebruikt wordt voor Video on Demand diensten. Of dit betekent dat Hyves TV op termijn ook via deze aanbieders beschikbaar komt is overigens nog de vraag. Raymond Spanjar, medeoprichter van Hyves is in ieder geval blij met de lancering van Hyves TV bij Tele2: "We willen Hyves in verschillende contexten aanbieden zodat Hyvers hun vrienden altijd bij de hand hebben en makkelijk content kunnen delen. TV is voor velen nog steeds de  grootste  tijdsbesteding, dus we zijn erg blij met deze eerste stap van integratie van TV en Hyves.”

    Ook bij Tele2, dat al langere tijd intern aan het testen was met Hyves TV, is men blij met de lancering van Hyves TV. “Tele2  wil  op  het  gebied  van interactieve TV graag voorop lopen en met Hyves  is  Tele2  de  eerste  landelijke  TV-operator  die  de  populairste netwerksite  van  Nederland,  Hyves, naar TV brengt,” aldus Hans Broekhuis, Director  TV  Marketing  en  Content  van  Tele2. ”Tele2  heeft  al andere succesvolle  internetconcepten  als  vk.tv  van  Volkskrant,  abnamro.tv en Grolschmusic.nl  naar  de  tv  gebracht  en  verwacht dat de integratie van internet en televisie een grotere vlucht zal nemen.”

    Dat Hyves TV vooruitstrevend is voor de Nederlandse multimediamarkt blijkt wel dat het direct is genomineerd voor de Van Speijk innovatieprijs 2008. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan grensverleggende innovaties waarmee communicatiebedrijven de dienstverlening verbeteren of spelregels veranderen.

    Tele2IPTVHyvesHyves TV

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview