Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    IBSBM met i-Concerts HD langs Nederlandse televisieaanbieders

    Het wereldwijd opererende televisiemarketingbureau IBSBM – dat ook een vestiging in Amsterdam heeft – is op dit moment met actieve acquisitie bezig om het Franse HD-kanaal i-Concerts HD in Nederland te laten starten.
    Jarco Kriek
    21 mei 2011
    comments 0
    IBSBM met i-Concerts HD langs Nederlandse televisieaanbieders

    Het wereldwijd opererende televisiemarketingbureau IBSBM – dat ook een vestiging in Amsterdam heeft – is op dit moment met actieve acquisitie bezig om het Franse HD-kanaal i-Concerts HD in Nederland te laten starten.

    De afgelopen week maakte TotaalTV bekend dat de verspreiding van het Franse muziekkanaal i-Concerts HD bij Stichting Kabel Veendam vanwege te hoge BUMA-kosten gestaakt moest worden. Alleen wanneer i-Concerts HD bij meerdere televisieaanbieders – waaronder minimaal één in abonneeaantal grote aanbieder – verspreidt kan worden dan kan i-Concerts HD in Nederland van start gaan.

    Petra Boeschoten, marketing en sales coördinator bij IBSBM, bevestigd aan TotaalTV dat men op dit moment over het HD-kanaal gesprekken voert: "Er zijn inderdaad gesprekken met grote Nederlandse televisieaanbieders. En het klopt inderdaad ook dat het gesprek met Stichting Kabeltelevisie Veendam is gestaakt.” Naast een lineair televisiekanaal is het voor televisieaanbieders ook mogelijk om van de cross-media mogelijkheden van i-Concerts gebruik te maken. Dit kan onder meer bestaan uit extra Video on Demand en mobiel aanbod. IBSBM heeft wat betreft de mogelijkheden een professionele presentatie gemaakt. Met wie men over i-Concerts HD gesprekken voert wil IBSBM niet openbaar maken. Het lijkt er echter op dat één van de gesprekspartners het Luxemburgse M7 Group S.A is.

    Het HD-kanaal i-Concerts HD is namelijk deze week met satellietverspreiding via de ASTRA3-satelliet van start gegaan. Dit is primair bestemd voor de Bulgaarse televisiemarkt waar televisieaanbieder Satellite BG het HD-kanaal in het zenderaanbod doorgeeft. Daarbij wordt naast een Tsjechische versie – met Tsjechische EPG – ook de originele versie – met Engelse EPG – op de door Satellite BG gehuurde transponders uitgezonden. M7 Group S.A werkt met televisieaanbieders SkyLink, CS Link en Satellite BG wat betreft het delen van televisiekanalen – het zogenaamde channelsharing – samen. Hierdoor hoeven deze televisieaanbieders geen eigen capaciteit te gebruiken om een televisiezender door te geven als het bij één van de channelsharing-partners al via de satelliet wordt uitgezonden. Zodoende kan men met efficiënt omgaan van bandbreedte meer zenders in het zenderaanbod doorgeven.

    Het originele aanvoersignaal van i-Concerts HD verloopt via de Eurobird 9A satelliet. Deze is echter in Viaccess 4.0 gecodeerd. 

    i-Concerts HDIBSBMCanalDigitaalTV Vlaanderen

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview