Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    In Bleiswijk nu ook digitale tv en snel internet via UPC

    Vanaf juni kunnen kabelabonnees in Bleiswijk, gemeente Lansingerland, ook digitale televisie via UPC ontvangen. Dit leidt tot het opmerkelijke feit dat er binnen deze gemeente meerdere aanbieders in meerdere gebieden actief zijn op de kabel.
    Jan-Hein Visser
    24 mei 2009
    comments 0
    In Bleiswijk nu ook digitale tv en snel internet via UPC
    In Bleiswijk, deel van de fusiegemeente Lansingerland, is het digitale netwerk door de lokale CAI maatschappij opengesteld voor UPC. Dit nadat CAI Bleiswijk zelf jarenlang digitale televisie (en internet) en de invoering ervan onderzocht maar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld CAI Hendrik Ido Ambacht, hier zelf niet toe kwam. Opmerkelijk ook omdat er niet voor bijvoorbeeld Ziggo of Caiway werd gekozen.

    Bleiswijk en eigenlijk de hele gemeente Lansingerland is een zeer apart verhaal. Na een gemeentelijke herindeling ontstond Lansingerland uit de kernen Bergschenhoek (voormalig Casema en nu Ziggo gebied), Bleiswijk (altijd een zelfstandig kabelnet gebleven) en Berkel & Rodenrijs (sinds lange tijd van UPC en voorganger Eneco voorzien). Daardoor zijn de tarieven en ook het analoog zenderpakket nogal uiteenlopend al naar gelang wáár men in Langsingerland woont. Alleen in de kern Bergschenhoek wordt de digitale televisie door Ziggo verzorgd.Dit is daarmee ook het enige gebied waar bijvoorbeeld TV West is te ontvangen via de kabel.

    In Berkel & Rodenrijs (analoog en digitaal) en Bleiswijk biedt UPC dus digitale diensten aan. Analoog wijken de zenderpakketten in alle kernen flink van elkaar af. Zo is Family 7 en TV Oranje alleen in Bleiswijk te zien en TV5 Monde bijvoorbeeld alleen in Bleiswijk en Bergschenhoek. Ook het verschil in het aantal Digitale kanalen is flink want Ziggo heeft een veel ruimer aanbod dan UPC op dit moment heeft. Over UPC was onlangs binnen de gemeenteraad van Lansingerland nog beroering ontstaan vanwege onenigheid over de verhoging van de tarieven door UPC in de kern Berkel & Rodenrijs.

     
    UPCCai BleiswijkLangsingerland

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: Groenkijkers

    2Doc: Groenkijkers
    NPO 2 om 22:19 uur
    Waar sommigen slechts onkruid en ongedierte zien, zien anderen zeldzame insecten en woeste natuur. Als kind ergerde regisseur Sanne Rovers zich dood aan haar vader, die bij elk plantje dat hij tegenkwam stopte om het te bestuderen. Nu wil ze zélf zo naar de natuur leren kijken als haar vader. Samen duiken ze het weiland in, en tonen dat er heel veel te zien is als je maar geduldig bent en goed kijkt. Daarnaast volgt Sanne gewone Nederlanders die zich onvermoeibaar inzetten om ‘hun’ kleine stukjes natuur te beschermen.

    Interview