Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    In buitenland tv en video kijken via Videoland en Netflix nu al deels mogelijk

    De eerste Nederland online tv- en videodiensten hebben geoblocking uitgezet. Hierdoor is live naar tv-zenders en het bekijken van films en series in het buitenland mogelijk.
    Jarco Kriek
    14 februari 2018
    comments 10
    In buitenland tv en video kijken via Videoland en Netflix nu al deels mogelijk

    De Europese Commissie verbiedt aanbieders van online tv- en video-abonnementsdiensten vanaf 1 mei geoblocking voor landen van de Europese Unie te gebruiken. Hierdoor wordt het mogelijk om tijdens verblijf in het buitenland, bijvoorbeeld op vakantie, mogelijk om films en series via de Nederlandse aanbieder te bekijken. Eerder lieten de twee grootste aanbieders van Nederland Ziggo en KPN weten bezig te zijn met het afschaffen van geoblocking. Wanneer deze technische drempel om in het buitenland te kijken definitief wordt uitgezet, wilden beide aanbieders nog niet bekendmaken. Wel stelden beide bedrijven dat ze bij de online tv-platformen Ziggo GO en KPN Interactieve TV-app volledig en op tijd gaan voldoen aan de nieuwe Europese regels. Brancheorganisatie NLConnect meldt dat hun leden die multiscreen-diensten aanbieden eind maart het kijken in het buitenland mogelijk gaan maken.

     

    NLziet en Videoland

    Videoland heeft geoblocking op dit moment slechts bepekt uitgezet. Abonnees van de online videodienst kunnen films en series buiten Nederland op dit moment alleen in België bekijken. Concurrent Netflix maakt het wel mogelijk om als Nederlandse abonnee in het buitenland te kijken, alleen is het aanbod van films en series afwijkend van Nederland. Alleen het content waar Netflix voor het betreffende land de rechten bezit, kunnen bekeken worden. Wel is in de meeste gevallen de Nederlandse ondertiteling gewoon aanwezig. Ondanks dat NLziet als eerste online videodienst in Nederland aankondigde het kijken van live tv-zenders en eerder uitgezonden programma’s van de zendergroepen NPO, RTL en SBS Broadcasting mogelijk te gaan maken, blijkt dat op dit moment alleen in Nederland naar het beschikbare content gekeken kan worden.

     

    FOX Sports en Film1

    Ook bij de online kijkmogelijkheden van de betaalzenders FOX Sports en Film1 is het bekijken van sport, films en series in het buitenland op dit moment nog niet mogelijk. Beide betaalzenders hebben niet op dit moment nog niet gereageerd op vragen over deze materie die door Totaal TV zijn gesteld.

     

    VPN

    Het is overigens al langere tijd mogelijk om via een omweg in heel de wereld naar Nederlandse online tv- en videodiensten te kijken. Via een zogenaamde VPN-verbinding kan worden gesimuleerd dat men in Nederland verblijft door via een VPN-dienst een Nederlands IP-adres te verkrijgen.

    geoblokingEuropaEuropese CommissieEuropese UnieonlinetvtelevisievideofilmsseriesabonnementCanal DigitaalZiggoKPNNLconnectVideolandNetflixNLzietFOX SportsFilm1betaalzendersVPN

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview